Google tīko kļūt par mobilo sakaru operatoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lūkojot kļūt par mobilo sakaru nodrošinātāju, interneta gigants Google jau ir iepircis sakaru tīkla kapacitātes no kompānijām Sprint un T-Mobile USA.

Par to, ka Google vēlas bez starpniekiem piedāvāt mobilos sakarus, ziņo vairāki ziņu kanāli, tai skaitā The Wall Street Journal, kas atsaucas uz vārdā neminētiem informācijas avotiem.

Google jau šobrīd ir ļoti cieši saistīts ar mobilo sakaru biznesu, jo kompānijas izstrādātā platforma Android ir izplatītākā pasaulē, turklāt ievērojamu daļu no Google ieņēmumiem nodrošina arī mobilās reklāmas pārdošana.

Sadarbības ar Sprint un T-Mobile USA rezultātā Google kļūs par tā dēvēto virtuālo mobilo sakaru tīkla operatoru, proti, kompāniju, kura nebūvē un neattīsta savu infrastruktūru, bet īrē to no citām kompānijām. Šajā gadījumā no trešās un ceturtās lielākās šīs nozares kompānijas ASV.

Google ienākšana šajā biznesā ir labas ziņas patērētājiem, jo mobilajiem pakalpojumiem ir lielas izredzes kļūt vēl lētākiem. Nav gan zināms, vai Google savu biznesu attīstīs visu ASV vai daudz šaurākā mērogā, taču līgumā ar Sprint jebkuram gadījumam esot punkts, kas paredz iespēju mainīt kontrakta nosacījumus gadījumā, ja interneta gigantam izdodas piesaistīt «pārāk» daudz klientu, raksta Wall Street Journal.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu