«Samsung» un «Microsoft» izbeidz strīdu par patentiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas elektronikas grupa «Samsung» un ASV programmatūras kompānija «Microsoft» otrdien paziņoja, ka ir izbeigušas strīdu par patentiem, kura dēļ «Microsoft» bija iesūdzējusi «Samsung» tiesā par 2011.gadā noslēgta licences līguma pārkāpšanu.

«Microsoft» pērn augustā iesniedza federālajā tiesā Ņujorkā prasību pret «Samsung», apsūdzot to par viedtālruņu tehnoloģijas licences līguma pārkāpumu. «Samsung» tika apsūdzēta maksājumu neveikšanā par patentētām «Microsoft» tehnoloģijām, kas tiek izmantotas viedtālruņos un planšetdatoros. Prasība par 2011.gada noslēgto līgumu esot iesniegta pēc mēnešiem ilgām «sāpīgām sarunām».

Divus mēnešus pēc tam «Samsung» iesniedza lūgumu Starptautiskajā tirdzniecības palātā (ICC) izskatīt šo strīdu šķīrējtiesā.

Abas kompānijas otrdien kopīgā paziņojumā pavēstīja, ka ir panākts atrisinājums.

«»Samsung» un «Microsoft» ar gandarījumu paziņo, ka ir izbeigušas savu strīdu par līgumu ASV tiesā un ICC šķīrējtiesā,» paziņoja «Samsung» viceprezidents Dževans Či un «Microsoft» viceprezidents Deivids Hovards.

Paziņojumā netika izpausti vienošanās nosacījumi, kas tika raksturoti kā konfidenciāli.

«Samsung» pēdējos gados ir iesaistīta vairākos patentu strīdos, sevišķi ar konkurējošo ASV datortehnoloģiju kompāniju «Apple».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu