Brīdina par televizoriem, kas noklausās jūsu sarunas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Internetu pāršalkusi ziņa, ka būtu vēlams izvairīties no privātām sarunām televizora priekšā. Brīdinājums attiecas uz tiem, kam pieder kāds no «Samsung Smart TV» televizoriem, kam ir aktivizēta balss pavēļu atpazīšanas funkcija.

«Smart TV» veida televizori «noklausās» ikvienu sarunu, tādējādi itin viss, ko pārspiežat televizora tuvumā, var tikt nodots «Samsung» vai trešajām personām. Šāda iespējamība jau salīdzināta ar tādu pašu Džordža Orvela romānā «1984» aprakstītu iespējamību, kur tā tikusi izmantota, lai izspiegotu cilvēku sarunas.

Šis brīdinājums laists klajā pēc tam, kad portālā «The Daily Beast» tika publicēts raksts, kurā uzsvērts kāds fragments no «Samsung» konfidencialitātes politikas. Tajā teikts: «Ja jūsu teiktais ir saistīts ar personisku vai kā citādi neizpaužamu informāciju, tas tik un tā tiks iekļauts starp ierakstītajām pavēlēm un var tikt nosūtīts trešajām personām.» Raksts izraisījis milzu ažiotāžu.

«Samsung» uz to atbildējuši ar paziņojumu, kurā teikts, ka uztraukumam gan nav pamata, jo balss ieraksti tiek izmantoti tikai nosūtīšanai uz serveri un komandas atpazīšanai, pēc kuras balss ieraksti no servera tiek dzēsti. Paziņojumā uzsvērts, ka balss ieraksti nekādā gadījumā netiek izmantoti tālākai apstrādei un netiek nevienam pārdoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu