«Google» samaksā 25 miljonus dolāru par tiesībām uz domēna paplašinājumu «.app»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta pārlūka kompānija «Google Inc.» ir samaksājusi rekordlielu summu 25 miljonus ASV dolāru (22 miljonus eiro) par tiesībām uz augstākā līmeņa domēna (TLD) paplašinājumu «.app», ziņo laikraksts «The Wall Street Journal».

Izsolē, kas notika pagājušajā nedēļā, «Google» piedāvāja visaugstāko cenu par šo domēna paplašinājumu, pārspējot «Amazon Inc.» un citus izsoles dalībniekus, paziņoja Interneta piešķirto vārdu un skaitļu korporācija (ICANN), kas pārrauga interneta adrešu apstiprināšanu.

«Google» samaksātā summa trīskārt pārsniedz iepriekšējo rekordu - 6,8 miljonus dolāru (sešus miljonus eiro), par kuru kompānija «Dot Tech LLC» pērn septembrī iegādājās domēna paplašinājumu «.tech».

«Amazon» septembrī par 4,6 miljoniem dolāru (četriem miljoniem eiro) iegādājās domēna paplašinājumu «.buy», bet oktobrī par 2,2 miljoniem dolāru (diviem miljoniem eiro) - domēna paplašinājumu «.spot».

Nopirkusi «.app», «Google» var pārdot tā izmantošanas tiesības citiem lietotājiem vai atstāt to saviem mērķiem. Kompānija vēl nav izpaudusi savus plānus par šā domēna paplašinājuma izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu