Apple ieņem vairāk nekā piektdaļu tirgus un apsteidz Samsung

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pagājušā gada ceturtajā ceturksnī apsteidzis Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumu «Samsung Electronics Co.» un kļuvis par pasaulē lielāko viedtelefonu tirgotāju, otrdien vēsta tirgus izpētes kompānija «Gartner».

«Gartner» jaunākie dati liecina, ka «Apple» ceturtajā ceturksnī pasaulē piegādājis 74,8 miljonus viedtelefonu, kompānijas tirgus daļai sasniedzot 20,4%.

Savukārt «Samsung» piegādāto viedtālruņu skaits veidojis 73 miljonus vienību, uzņēmuma tirgus daļai nokrītoties līdz 19,9%.

Iepriekš citu tirgus izpētes kompāniju apkopotie dati liecināja, ka «Apple» un «Samsung» piegādāto viedtālruņu skaits ceturksnī bijis identisks, taču «Gartner» vēsta, ka ASV uzņēmums ir izrāvies vadībā.

«Gartner» skaidro, ka «Apple» izdevies apsteigt «Samsung», pateicoties jaunākas paaudzes viedtelefona «iPhone» modeļu nonākšanai tirgū.

Jaunākie dati arī liecina, ka pērn pasaulē kopumā pārdoti 1,2 miljardi viedtelefonu, kas ir par 28,4% vairāk nekā 2013.gadā un veido divas trešdaļas no mobilo tālruņu kopējā tirdzniecības apjoma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu