Pirmdien prezentēs «Apple Watch» viedpulksteni

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju gigants «Apple» pirmdien prezentēs jauno ierīci «Apple Watch».

Pasākumā stāstīs par viedpulksteni, par kura izlaišanu «Apple» paziņoja pagājušogad. Ierīces pārdošanu plānots uzsākt aprīlī.

«Apple Watch» ir uzņēmuma mēģinājums ieiet valkājamo elektroierīču tirgū. Līdz šim «iPhone» telefonus bijis iespējams savienot ar citām ierīcēm, piemēram, fizisko aktivitāšu monitoringa ierīci «FitBit».

Ar «Apple Watch» palīdzību varēs piekļūt īsziņām, fotogrāfijām, zvaniem un dažādiem datiem, tostarp jaunākajiem biržas rādītājiem, kā arī digitālajai apmaksas sistēmai «Apple Pay».

Reklāmas video «Apple» dizaina nodaļas vadītājs Džonatans Aivs norāda, ka viedpulkstenis piedodot «jaunu dimensiju» skārienjutīgajam ekrānam. Tas uztver atšķirību starp piespiešanu un vieglu uzsišanu pa ekrānu, kas ļauj piekļūt dažādām funkcijām.

Taču pagaidām par gaidāmo ierīci pieejama visai skopa informācija.

Pirmdien tiks paziņotas «Apple Watch» cenas. Zināms, ka lētākais modelis maksās 349 ASV dolārus (315 eiro). Tomēr dārgākās versijas ar 18 karātu zelta pārklājumu varētu maksāt līdz pat 10 000 dolāru (9000 eiro), pieļauj tehnoloģiju vietne «CNET.com».

Valkājamās ierīces jau ražo «Samsung» un citas tehnoloģiju kompānijas.

Tirgus izpētes uzņēmums «Strategy Analytics» uzskata, ka «Apple» viedpulkstenis varētu padarīt populāras ierīces, kas pagaidām vēl nav kļuvušas par daudz cilvēku ikdienas sastāvdaļu.

«Strategy Analytics» prognozē, ka 2015.gadā «Apple Watch» piederēšot puse no pasaules viedpulksteņu tirgus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu