Pēc divu mēnešu kavēšanās Sony Ķīnā sāks PlayStation tirdzniecību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas elektronikas kompānija «Sony Corp.» otrdien paziņoja, ka no nākamās nedēļas Ķīnas tirgū sāks piedāvāt videospēļu konsoles «PlayStation», to tirdzniecību valstī sākot pēc vairāk nekā divu mēnešu kavēšanās.

Sākotnēji uzņēmums bija paredzējis, ka «PlayStation» konsoles Ķīnas tirgū sāks piedāvāt no 11.janvāra, taču vien trīs dienas pirms paredzētās debijas tas negaidīti paziņoja par tirdzniecības atlikšanu, šādam lēmumam iemeslu nesniedzot.

Otrdien «Sony» pavēstīja, ka beidzot «PlayStation» konsoles Ķīnas patērētāji varēs iegādāties no 20.marta, tādējādi šajā potenciāli ienesīgajā tirgū nonākot pirmo reizi pēc 14 gadus ilguša aizlieguma.

«Sony» iepriekš vēstīja, ka konsoles jaunākā modeļa «PlayStation 4» cena Ķīnā veidos 2899 juaņas (431 eiro).

Tāpat Ķīnas patērētajiem būs pieejama portatīvā videospēļu konsole «PlayStation Vita», kas tiks piedāvāta par 1299 juaņām (193 eiro).

Jau ziņots, ka septembrī ASV tehnoloģiju gigants «Microsoft» Ķīnas tirgū laida spēļu konsoli «Xbox One», tādējādi tam kļūstot par pirmo ārvalstu uzņēmumu, kas ienācis šajā tirgū.

Jūlijā «Xbox One» tika pieteikta kā pirmā Ķīnā pieejamā spēļu konsole kopš 2000.gada. Tagad Ķīnas valdība atļāvusi ārvalstu firmām ražot konsoles Šanhajas brīvās tirdzniecības zonā pārdošanai vietējā tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu