Samsung skaidro, kāpēc Galaxy S6 edge ir liektas maliņas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Samsung

Dažādu tikšanos un sapulču laikā nav pieklājīgi atbildēt uz tālruņa zvaniem, sūtīt īsziņas vai atkārtoti skatīties viedtālruņa ekrānā, atklāj Samsung pētījums. Šie dati kalpojuši kā ierosme jaunai Samsung Galaxy S6 edge tālruņa funkcijai – kontaktu personalizēšanai ar krāsām uz izliektās ekrāna malas.

Vairāk nekā trīs ceturtdaļas (76%) viedtālruņu lietotāju uzskata, ka

skatīšanās tālrunī sarunas vai tikšanās laikā ir rupja rīcība.

Tomēr vienlaikus respondenti atklāj, ka vēlas ar sev svarīgākajiem cilvēkiem kontaktēties arvien vairāk. Septiņi no desmit viedtālruņu lietotājiem (71%) meklē ērtāku veidu, kā tuvinieki steidzamos gadījumos varētu ar viņiem sazināties.

«Vairāk nekā trīs ceturtdaļas patērētāju uzskata, ka nepārtraukta mobilo tālruņu pārbaudīšana, sarunājoties ar draugiem un tuviniekiem, nav vēlama. Tieši tāpēc daudzi vēlas, lai saskarsmē ar citiem varētu atteikties no viedtālruņu lietošanas, tajā pašā laikā nezaudējot iespēju būt sasniedzamiem,» stāsta Samsung Eiropas inovāciju vadītāja Liza Klavenna.

«Atrodoties sabiedrībā un gaidot svarīgu zvanu, cilvēki bieži jau iepriekš atvainojas un paskaidro, ka viņiem vajadzēs pārtraukt sarunu, lai atbildētu zvanītājam. Mēs atklājām, ka daudzi šādās situācijās uz galda novieto tālruni ar ekrānu uz leju. Interesanti, gandrīz divas trešdaļas (64%) mūsu izpētīto viedtālruņu lietotāju vēlējās, lai šādā brīdī būtu iespējams atšķirt steidzamus zvanus no pārējiem,» papildina Liza Klavenna.

Iedvesma izliektam telefona ekrānam

Pētījuma rezultāti tika izmantoti, lai attīstītu Samsung Galaxy S6 edge funkcionalitāti.

Izliektās tālruņa ekrāna malas ļauj diskrēti pārbaudīt ienākošos zvanus,

kad tālrunis nolikts ar ekrānu uz leju. Galaxy S6 edge ļauj piešķirt individuālas krāsas līdz pat pieciem kontaktiem – tās zvana laikā tiek attēlotas izliektajā ekrāna malā, piemēram, ar zaļu krāsu ir atzīmēts jūsu dzīvesbiedrs, bet ar oranžu vecāki. Pieskaroties viedtālruņa sirdspukstu sensoram, kas atrodas tālruņa aizmugurē, lietotājs var automātiski atteikt ienākošo zvanu vai nosūtīt īsziņu, lai paziņotu zvanītājam, ka zvanu ir redzējis, taču nevar atbildēt

«Turklāt mēs atklājām, ka krāsu asociācijas veicina emocionālu tuvības sajūtu ar šiem pieciem izvēlētajiem cilvēkiem,» piebilst Liza.

Samsung pētījums tika veikts Apvienotajā Karalistē, Vācijā, Francijā, ASV un Dienvidkorejā, aptaujājot 1217 respondentus. To veica Samsung produktu inovāciju komandas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu