Sākusies IT profesionāļu pieteikšana Eižena Āriņa balvai datorikā 2015

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau devīto reizi Latvijas informāciju tehnoloģiju nozares izcilākie sasniegumi tiks novērtēti, pasniedzot profesora Eižena Āriņa balvu datorikā.

Uzņēmums Exigen Services Latvia, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fonds izsludina pieteikšanos prestižajam apbalvojumam, kas tiks pasniegts pašmāju informācijas tehnoloģiju profesionāļiem par ieguldījumu IT zinātnes teorijas attīstībā un sabiedrībai nozīmīgu IT risinājumu ieviešanu.

Pieteikt Eižena Āriņa balvai savus sasniegumus vai arī nominēt kādu sev zināmu IT jomas pārstāvi var ikviens, līdz 12. aprīlim aizpildot pieteikumu mājas lapā www.arinabalva.lv. Balvas pasniegšana notiks svinīgā pasākumā maija beigās, tādējādi arī atzīmējot profesora Eižena Āriņa dzimšanas dienas mēnesi.

Eižena Āriņa balva tiek piešķirta divās kategorijās - par praktisku pienesumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrības ikdienā noderīgus IT risinājumus, kā arī par mūža ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā. Izcilākie IT teorētiķi un praktiķi saņems īpašu zelta medaļu, diplomu, kā arī stipendiju 2500 EUR apmērā, pirms ienākuma nodokļa nomaksas.

«Informācijas tehnoloģiju klātbūtne mūsu ikdienā ir milzīga. Atliek vien paraudzīties uz digitālo revolūciju skolās, valsts pārvaldē vai privātajā biznesā, kur vairums darbību tiek paveiktas izmantojot digitālās ierīces. Visas šīs lietas kļuvušas tik pašsaprotamas, ka ne vienmēr pietiekami aizdomājamies par to, ka zem viena taustiņa vai lietotnes slēpjas vesela zinātne. Tāpēc mēs vēlamies godināt cilvēkus, kuri ir padarījuši to visu iespējamu un turpina mūs pārsteigt ar jauniem IT risinājumiem. Viņu neatlaidīgais darbs un ticība atvieglo mūsu ikdienu un arī ļauj tiekties uz vēl augstākiem mērķiem, nesot Latvijas vārdu pasaulē. Tāpēc mums ir īpašs gandarījums godināt izcilākos un inovatīvākos IT prātus Latvijā,» skaidro Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts.

Pērn Eižena Āriņa balvu par praktisku un sabiedrībai aktuālu IT risinājumu ieviešanu saņēma CSDD e-platformas un mobilās aplikācijas autors Viesturs Ozoliņš, kura izstrādāto programmatūru jau šobrīd izmanto vairāki simti tūkstošu iedzīvotāju visā Latvijā. Savukārt mūža ieguldījuma balvu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā saņēma Elektronikas un datorzinātņu institūta vadošais pētnieks Ivars Biļinskis.

Latvijas datorzinātnes pamatlicēja profesora Eižena Āriņa balva datorikā, kas tiek pasniegta Latvijas IT nozares profesionāļiem un zinātniekiem par ieguldījumu Latvijas informātikas attīstībā, ir augstākais individuālo sasniegumu novērtējums Latvijas IT nozarē. Balva tiek piešķirta kopš 2000. gada, un to var iegūt vienu reizi mūžā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu