«Nintendo» radīs videospēles viedtelefoniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas videospēļu kompānija «Nintendo Co.» otrdien paziņoja, ka sadarbosies ar mobilo spēļu izstrādātāju «DeNA», lai radītu spēles viedtelefoniem.

«Nintendo» norādīja, ka plāno par 22 miljardiem jenu (171,9 miljoniem eiro) iegādāties 10% «DeNA» akciju, abiem uzņēmumiem paredzot izstrādāt spēles, balstoties uz vairākiem populāriem «Nintendo» radītajiem tēliem.

«Nintendo» pavēstīja, ka abi uzņēmumi šogad tirgū laidīs vismaz vienu viedtelefoniem un planšetdatoriem paredzētu videospēli, un šī sadarbība palīdzēs radīt jaunu klientu bāzi.

Tāpat «Nintendo» un «DeNA» iecerējuši izveidot tiešsaistes spēlētāju pakalpojumu, kuram būs iespējams piekļūt ar mobilo ierīču palīdzību.

Kā ziņots, «Nintendo» šā biznesa gada pirmajos deviņos mēnešos, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 59,5 miljardu jenu tīro peļņun un tas ir sešas reizes vairāk salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada.

Peļņas pieaugumu galvenokārt nodrošinājis Japānas jenas vērtības kritums, kas kompensējis pārdošanas apjoma samazināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu