Windows 10 tiks piedāvāta ar jaunu interneta pārlūkprogrammu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmuma «Microsoft» jaunākā operētājsistēma «Windows 10» tiks piedāvāta ar jaunu interneta pārlūkprogrammu, taču kompānija no «Internet Explorer» pilnībā neatteiksies, vēsta laikraksts «The Guardian».

Laikraksts norāda, ka interneta pārlūkprogramma, kas ieguvusi segvārdu «Spartan», izveidota pilnībā no jauna, tajā atbrīvojoties no «Internet Explorer» pamata koda.

Tādējādi jaunā pārlūkprogramma nebūs savietojama ar vairākām vecākām interneta programmatūrām un pakalpojumiem, kas radīti īpaši «Internet Explorer», tāpēc «Internet Explorer» turpinās savu pastāvēšanu un būs pieejams «Windows 10», kā arī «Windows 8», «Windows 7» un «Windows Vista».

«Microsoft» norāda, ka jaunās interneta pārlūkprogrammas nosaukums gan vēl nav izraudzīts.

Kā ziņots, «Microsoft» jauno operētājsistēmu «Windows 10» tirgū laidīs vasarā, piedāvājot labāko risinājumu planšetdatoriem un viedtelefoniem, kā arī portatīvajiem un galda datoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu