«Foxconn» menedžeris atzinies tūkstošiem viedtālruņu zādzībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taivānas elektronikas ražotājfirmas «Foxconn» augsta ranga menedžeris ir atzinies tūkstošiem viedtālruņu zādzībā, kas izdarīta kādā Ķīnas rūpnīcā, piektdien paziņoja Taivānas prokurori.

Aizdomās turētais taivānietis bija pārdošanas menedžera vietnieks un strādāja «Foxconn» rūpnīcā Ķīnas pilsētā Džendžovā, kur tiek komplektēti tādi produkti kā kompānijas «Apple» viedtālruņi «iPhone6».

Prokuratūra pavēstīja, ka līdzzinātāju tīkla īstenotā afērā tika nozagti tūkstošiem viedtālruņu.

Taivānas mediji ziņoja, ka ir pazuduši 4000 viedtālruņu, tostarp «iPhone6», kas pārdoti Ķīnā par apmēram 24 miljoniem Taivānas dolāru (712 tūkstošiem eiro).

«Nopratināšanā vakar (ceturtdien) viņš atzinās, ka pērn nozadzis viedtālruņus no «Foxconn» rūpnīcas Ķīnā,» sacīja prokurori.

«Mums ir aizdomas, ka viņam ir līdzzinātāji Ķīnā, un mēs varam pieprasīt tiesisku palīdzību no Ķīnas iestādēm tālākai izmeklēšanai,» paziņoja Jauntaipejas apgabala prokuratūras preses sekretāre.

«Foxconn» pēc iekšēja audita informēja Taivānas varas iestādes par šo lietu.

«Foxconn» pēdējo gadu laikā izpelnījusies plašu kritiku par nepanesamiem darba apstākļiem un armijas stila disciplīnu šajā firmā, kuras daudzas ražotnes ir izvietotas Ķīnā. Pasaules mediju un darba tiesību aizstāvju uzmanības lokā kompānija nonāca 2010.gadā, kad vairāki kompānijas darbinieki izdarīja pašnāvību un tajā strādājošie sāka protestēt pret darba apstākļiem.

«Foxconn» ir pasaulē lielākā elektronikas preču līgumražotāja, kas izgatavo tādas preces kā viedtālruņi «iPhone», «Dell» datori un «Nokia» telefoni. Tās rūpnīcās Ķīnā strādā 1,1 miljons cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu