Krievijas kosmosa kuģis «Sojuz» sasniedzis SKS

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas kosmosa kuģis «Sojuz» ar trim apkalpes locekļiem piektdien veiksmīgi savienojies ar Starptautisko Kosmosa staciju (SKS), ziņo ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA).

Kuģis «Sojuz-TMA16M» no Baikonuras kosmodroma startēja plkst.21.42 pēc Latvijas laika.

Kuģa apkalpē ir amerikāņu astronauts un krievu kosmonauts, kuri varētu kļūt par pirmajiem cilvēkiem, kas SKS pavadīs gandrīz veselu gadu.

Plānots, ka lidojumu inženieris Skots Kelijs un krievu kosmonauts Mihails Korņijenko SKS uzturēsies 342 dienas, kamēr trešais komandas loceklis – krievu kosmonauts Genādijs Padalka - stacijā pavadīs ierasto termiņu – sešus mēnešus.

Kelija un Korņijenko misijas mērķis ir pārbaudīt, kādu iespaidu uz cilvēka ķermeni atstāj ilgstoša uzturēšanās izplatījumā, un iegūtie rezultāti var būt nozīmīgi, plānojot iespējamos lidojumus uz Marsu.

Lai gan viņi būs pirmie, kas tik ilgu laiku aizvadīs SKS, pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados vairāki krievu kosmonauti Krievijas kosmosa stacijā «Mir» uzturējās līdz pat 14 mēnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu