Pasaules ekonomikas foruma ziņojumā Latvija IT jomā ierindota 33.vietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvija IT jomā atrodas 33.vietā pasaulē, kas ir par sešām pozīcijām labāk nekā pērn, teikts Pasaules ekonomikas foruma Globālā informācijas tehnoloģiju (IT) ziņojuma 2015.gada izlaidumā.

Kā teikts ziņojumā, neskatoties uz kāpumu, Latvija aizvien atpaliek no abām pārējām Baltijas valstīm, Igaunijai ieņemot 22.vietu, bet Lietuvai - 31.vietu. Tomēr notiek virzība Ziemeļvalstu virzienā, kas aizvien ir pasaules līderes IT jomā - Somijai otrā vieta, Zviedrijai trešā, Norvēģijai - piektā, bet Dānijai un Islandei attiecīgi 15. un 19.vieta.

Tāpat

norit arvien lielāka atraušanās no pārējām Austrumeiropas valstīm,

ar kurām kopā 2004.gadā Baltijas valstis iestājās Eiropas Savienībā (ES), un ar kurām sākotnēji bija līdzvērtīgi IT attīstības rādītāji - Slovēnijai un Čehijai viena pozīcija zemāk, attiecīgi 37. un 43.vieta, Ungārijai kritums par sešām pozīcijām un 53.vieta, bet Slovākijai bez izmaiņām - 59.vieta.

Polija pakāpusies par četrām vietām un iekļuvusi topa pirmajā piecdesmitniekā, kamēr Rumānija apsteigusi Bulgāriju, kas tādējādi kļuvusi par ES vājāko IT valsti - 63.vieta Rumānijai, kas ir kāpums par 12 vietām, un 73.vieta Bulgārijai.

IT attīstība visaugstāk novērtēta Singapūrā, kas apmainījusies vietām ar Somiju,

bet pirmajā desmitniekā bez Ziemeļeiropas valstu trio ceturtajā vietā iekļuvusi Nīderlande, sestajā - Šveice, septītajā - Amerikas Savienotās valstis, astotajā - Apvienotā Karaliste, devītajā - Luksemburga, bet noslēdzošajā desmitajā vietā iekļuvusi Japāna.

Savukārt pēdējās vietās ziņojumā nokļuvušas Mjanma, Angola, Burundi, kā arī regulāri noslēdzošā Čada.

Pasaules Ekonomikas forums IT ziņojumu, kurā dažādās kategorijās izvērtē IT attīstību, pieejamību, ietekmējamību u.tml. gatavo jau kopš 2001.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu