Eksperti: Hakeri gūst virsroku pār kiberdrošības industriju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Hakeri un kiberzagļi gūst virsroku pār drošības industriju, kas iestigusi «tumsonīgā» domāšanā, otrdien secināts drošības jautājumiem veltītā konferencē Sanfrancisko.

Pagājušajā gadā piedzīvotā kiberuzbrukumu epidēmija liecina, ka industrija cīņā zaudē, uzskata drošības konferences «RSA 2015» prezidents Amits Jorans.

«Lai atturētu barbarus, mēs vienkārši būvējam augstākas cietokšņu sienas un rokam dziļākus grāvjus. Augstākas sienas neatrisinās mūsu problēmu,» sacīja Jorans.

«Vienalga, cik augstas vai gudras būs sienas, apņēmīgi ienaidnieki atradīs veidu kā tikt tām pāri, apkārt, zem vai cauri,» uzskata eksperts.

Konferencē Sanfrancisko pulcējās apmēram 30 000 kiberindustrijas speciālisti.

Jorans uzsvēra, ka 2014.gads, kad piedzīvots uzbrukums «Sony Pictures» un uzbrukts miljoniem cilvēku datu, ir vēl viens atgādinājums, ka industrija zaudē.

Viņš uzskata, ka kiberdrošības industrijai jāmaina domāšana un jāpanāk, ka potenciālie uzbrukumi kļūst skaidri un savlaicīgi pamanāmi.

«Tā nav tehnoloģiju problēma,» teica Jorans. «Tā ir domāšanas problēma.»

Eksperts mudina vairāk pievērsties lietotāju identitātes pārbaudīšanai, lai neļautu hakeriem uzbrukt, izmantojot neīstus lietotāju datus.

«Identitāte un autentifikācija ir svarīgāka nekā jebkad agrāk,» uzsvēra Jorans. Jebkurā veiksmīgā hakeru uzbrukumā viltotas identitātes pielietojums ir tas, kas ļauj viņiem izpildīt plānoto, uzskata eksperts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu