Šaušalīgi reālistisks robots

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Japāņiem roboti un ar tiem saistītā tematika ir sirdij ļoti tuva. Par to nu vairs nav nekādu šaubu, jo, piemēram, kādā veikalā Tokijā tā apmeklētājus jau sagaida nevis cilvēks - iekšā laidējs, bet gan šaušalīgi reālistiska izskata mehāniskā dāma.

Par Čihira Aiko nodēvētais robots prot smaidīt, dziedāt, aprunāties ar pircējiem un žestikulēt. Robotdāma ir tērpta tradicionālajā kimono, un tās āda izskatās ārkārtīgi dabiski, raksta www.mirror.co.uk.

Čihira Aiko izstrādātājs un būvētājs ir japāņu elektronikas kompānija Toshiba. Robota pasaules pirmizrāde norisinājās šā gada janvārī, patērētāju elektronikas šovā Lasvegasā, ASV.

Lai arī Čihira Aiko laipni sagaida pircējus pie ieejas veikalā, tā nespēj atbildēt uz viņai uzdotajiem jautājumiem; viņas runas spējas pagaidām aprobežojas ar iepriekš ierakstīta skaņu celiņa nolasīšanu.

Robota kustībām kopumā tiek izmantoti 43 pneimatiski elementi. Cita starpā 15 no tiem atbild par muskuļu kustībām sejā, savukārt 24 ir izvietoti plecos, rokās un plaukstās, lai nodrošinātu biedējoši plūdenas kustības.

Toshiba norāda, ka tās radītajam robotam ir dabiskākās grimases, kādas šajā nozarē līdz šim redzētas; robots, pēc Toshiba apgalvojuma, spēj nevainojami atainot tādas cilvēka emocijas kā prieks, bēdas, īgnums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu