ASV piespriež naudassodu virtuālās valūtas XRP izstrādātājai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Tieslietu ministrija ir piespriedusi 700 tūkstošu ASV dolāru (628 tūkstošu eiro) naudassodu Sanfrancisko firmai «Ripple Labs» par to, ka firma izveidojusi tās izstrādātās virtuālās valūtas XRP tirgu ārpus ASV finanšu noteikumu ietvariem.

XRP ir otra lielākā virtuālā valūta pasaulē pēc «Bitcoin». Tās autore «Ripple Labs» otrdien piekrita samaksāt piespriesto sodu.

Tieslietu ministrija paziņoja, ka «Ripple Labs», kas izstrādā banku maksājumu tehnoloģijas, nebija ievērojusi noteikumus, kuri regulē naudas pakalpojumu uzņēmumu darbību, īpaši naudas atmazgāšanas novēršanai.

Noslēdzot kriminālizmeklēšanu pret «Ripple» meitsabiedrību «XRP II LLC», Tieslietu ministrija informēja, ka «Ripple» piekritusi samaksāt minēto naudassodu un pielāgot savu XRP tirgu pastāvošajiem noteikumiem, kuri regulē valūtu tirgu darbību.

Ar šo vienošanās tiks izbeigti «apgalvojumi, ka «Ripple» un tās meitsabiedrība neievēroja likumu, iesaistoties virtuālās valūtas mainīšanā, un ka šīs juridiskās personas neizveidoja un neuzturēja pienācīgu programmu pret naudas atmazgāšanu,» paziņoja Tieslietu ministrija.

«Ripple» ir attīstījusi XRP par otru lielāko virtuālo valūtu pasaulē pēc tirgus kapitalizācijas,

kas saskaņā ar vietnes Coinmarket.com aplēsēm ir 253 miljoni dolāru (227 miljoni eiro) - mazāk nekā desmitā daļa no «Bitcoin» tirgus kapitalizācijas.

Kompāniju «Ripple» atbalsta galvenās riska kapitāla firmas, tostarp «Andreessen Horowitz», «Google Ventures», «IDG Capital» un «Lightspeed Venture Partners».

Lai gan ASV valdība neregulē virtuālo valūtu pastāvēšanu, tā jau ir vērsusies pret vairākiem «Bitcoin» tirgiem par naudas atmazgāšanas pieļaušanu un narkotiku pirkšanu, izmantojot pasaules lielāko virtuālo valūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu