Lietotne TRAFI saņem 6,5 miljonu finansējumu un plāno attīstību; arī Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kompānija TRAFI, kas izstrādājusi populāru maršruta plānošanas aplikāciju, Londonā paziņojusi par 6,5 miljonu ASV dolāru finanšu ieguldījuma saņemšanu. Uzņēmuma vadība norāda, ka ievērojamais finansējums turpmāk dos iespēju TRAFI palielināt uzņēmuma kapacitāti – tālāk attīstīt patentēto tehnoloģiju, palielināt darbinieku skaitu, kā arī aptvert jaunus tirgus.

Šogad Apple nomināciju «2014.gada labākā lietotne» ieguvusī mobilā aplikācija TRAFI nodrošina labāko lietotāju pieredzi un transporta plānošanas informāciju, izmantojot reāllaika datus, ko papildina patentēti prognozēšanas algoritmi un kolektīvās inteliģences ziņojumi. Patlaban tā ir pieejama tādās valstīs kā Lietuva, Igaunija, Turcija un Brazīlija. No pērnā gada septembra šis bezmaksas rīks darbojas arī Latvijā, nodrošinot iespēju ātrāk un ērtāk pārvietoties Rīgas, Jelgavas un Liepājas pilsētās ar sabiedrisko transportu, automašīnu vai ejot kājām.

«Pašreizējie risinājumi tirgū ir koncentrēti galvenokārt uz ātru popularitāti un plašu izmantošanu pēc iespējas vairāk pilsētās, taču netiek risināta galvenā problēma: publiski pieejamā informācija par sabiedrisko transportu bieži ir neprecīza un liedz pasažieriem plānot braucienus. Šādā situācijā TRAFI platforma ļauj mums izcelties pārējo sabiedrisko un privāto risinājumu vidū. Jauno tirgu pilsētām ar kompleksiem transporta tīkliem ir milzīgs potenciāls, tāpēc arī turpmāk īpašu uzmanību pievērsīsim produkta attīstībai gan tirgos, kuros jau darbojamies, gan arī aptversim jaunus,» stāsta viens no TRAFI dibinātājiem Martynas Gudonavičius.

Viņš norāda, ka turpmāk īpaša uzmanība tiks pievērsta Baltijas valstīm, tai skaitā Latvijai, jo lietotnes aizvien pieaugošā popularitāte liecina par mobilās aplikācijas efektivitāti un nepieciešamību sabiedrībai.

TRAFI ir pieejams operētājsistēmām Android un iOS (Apple), un to var bez maksas lejuplādēt App Store vai Google Play. Informācija tiek nodrošināta latviešu un angļu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu