«Apple» un «Google» aicina Obamu bloķēt viedtālruņu izspiegošanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV uzņēmumi «Apple» un «Google» un vēl desmitiem citu informācijas tehnoloģiju nozares kompāniju otrdien aicinājušas ASV prezidentu Baraku Obamu bloķēt ierosinājumus, kas ļautu varasiestādēm piekļūt viedtālruņu un citu komunikācijas ierīču šifrētajiem datiem.

«Spēcīga šifrēšana ir modernās informācijas ekonomijas drošības stūrakmens,» kopīgā vēstulē prezidentam paziņoja uzņēmumi.

Uzņēmumi pastiprināja drošības pasākumus un šifrēšanu, kad atklātībā nonāca informācija par ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) īstenoto telefondatu masveida iegūšana no miljoniem amerikāņu.

Tomēr federālās tiesībsargājošās iestādes brīdinājušas, ka šāda šifrēšana apdraud sabiedrības drošību un drošības dienestu amatpersonu iespējas apturēt noziegumus.

«Apple» un «Google» pagājušajā gadā paziņoja, ka piedāvās viedtālruņu šifrēšanu, ko pat tiesībsargājošās iestādes nespēs uzlauzt.

Bet valdība iecerējusi pieprasīt viedtālruņu ražotājiem tomēr atļaut tiesībsargājošajām iestādēm piekļūt šifrētajiem datiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu