Sestdien Liepājā notiks skolēnu sacensības robotikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 23.maijā, Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē no pulksten 10.00 līdz 15.00 notiks robotikas pasākums, portālam vēstīja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Foto: Publicitātes foto

Robotikas darbnīcā vismazākajiem būs iespēja būvēt vienkāršus mehāniski darbināmus robotiņus – bērni no sešu gadu vecuma varēs izvēlēties robotiņu no «izsalkušā aligatora» vai «dejojošiem putniem». Bērniem un pieaugušajiem būs iespēja konstruēt autonomus robotus, ko pēc tam izmantos Lego Sumo darbnīcās. Arī būt par līdzjutēju šajās sacensībās būs aizraujoši!

Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Dzintars Tomsons pasākumā aicina piedalīties ikvienu: «Mūsu mērķis ir radīt interesi par eksaktajām zinātnēm – programmēšanu un tehnoloģijām. Eksaktās zinātnes ir sabiedrības nākotne, jau tagad dzīvē ir ļoti daudz tehnoloģiju un būs vēl vairāk. Ar tām ir jāmāk apieties un tās būs jābūvē. Interesi var radīt no bērna kājās un tāpēc mēs aicinām jauno paaudzi iepazīties ar robotiku. Tas ir interesanti!»

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu