Eksperts: Katrs kiberuzbrukumos zaudētais eiro izmaksā 10 eiro kiberaizsardzībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Katrs kiberuzbrukumos zaudētais eiro izmaksājis desmit eiro lielu ieguldījumu kiberaizsardzībā, pastāstīja informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma DPA jaunu biznesa virzienu attīstības vadītājs Aigars Jaunsdālders.

Kā stāstīja Jaunsdālders, sakarība starp ieguldījumiem un zaudējumiem ir skaudra. «Ja kiberdrošībā ieguldīsim piecus eiro, zaudēsim 100 eiro. Ja ieguldīsim 100 eiro, zaudēsim drusku mazāk par eiro.»

Viņš norādīja uz kiberaizsardzības neērto stāvokli, kad spēcīga jāuztur visa sistēma un nevar atstāt kādu vājo vietu, jo tā tiks izmantota uzbrukumam. «Ir virtuālās vides dalībnieki, kas iegulda naudu kiberaizsardzībā, bet kuriem, iespējams, neviens nekad neuzbruks, tai pat laikā neieguldīt nevar, jo tad uzbruks noteikti,» piebilda Jaunsdālders.

Līdz ar to Jaunsdālders mudina uzlabot drošības sistēmu efektivitāti, samazinot vājākā posma ietekmi. «Aizsardzības sistēma ir tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms,» sacīja Jaunsdālders. «Šajā gadījumā tas ir cilvēks un viņa visbiežāk nedrošā paroļu pārvaldības politika.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu