RTU komanda uzvarējusi Pasaules čempionātā spageti tiltu konstruēšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes studenti uzvarējuši Pasaules čempionātā spageti tiltu konstruēšanā, kas notika Ungārijā, Budapeštā, informēja projekta pārstāvis Sandis Eglītis.

Šajās sacensībās sasniegts jauns Latvijas rekords – testā tilts izturēja 488,3 kg slodzi. Iepriekšējais rekords bija 484 kg. Komandā «Bridge iT» bija studenti Lauris Lubgans un Krišjānis Silickis.

Foto: Publicitātes foto

Pasaules čempionāts spageti makaronu tiltu konstruēšanā norisinājās jau piekto reizi. Šajā gadā Latviju pārstāvēja divas RTU komandas – bez «Bridge iT» čempionātā startēja arī komanda «Ampēriņš», kurā bija Aleksandrs Riguns, Gatis Krūmiņš, Anita Svilāne.

Komanda «Ampēriņš» sacensībās konstruēja arkas tipa tiltu, uzrādot teicamu rezultātu – 293,2 kg, uzlabojot savu pagājušajā gadā uzstādīto rezultātu par vairāk nekā 85 kg.

Iespēju piedalīties Pasaules čempionātā komandas izpelnīja, iegūstot godalgotas vietas spageti tiltu konstruēšanas sacensībās «StiKS 6», kuras martā organizēja RTU Transporta un Mašīnzinības fakultātes studentu pašpārvalde kopā ar RTU Studentu parlamentu.

Komandas četru dienu garumā no pulksten 8 līdz pulksten 22 konstruēja savus tiltus, veica aprēķinus un modifikācijas, lai slodzes testā konstrukcijas būtu pēc iespējas izturīgākas. Pirms pašām sacensībām norisinājās tiltu tehniskā pārbaude - tajā tika mērīti tiltu izmēri, svars - tilta konstrukcija nedrīkst svērt vairāk kā vienu kg, pārbaudīts vai nav izmantots pārāk daudz līmes, vai tilti atbilst citiem nolikumā norādītajiem noteikumiem.

Gala rezultātā komanda uzrādīja rezultātu – 488,3 kg, kas ir līdz šim labākais Latvijas rezultāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu