Citadele prezentē inovatīvo internetbankas autorizācijas ierīci MobileScan

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bankas «Citadele» radītā inovatīvā autorizācijas ierīce internetbankai «MobileScan» varētu radīt interesi jaunu cilvēku vidū, žurnālistiem teica bankas «Citadele» valdes locekle Santa Purgaile.

Viņa norādīja, ka tas ir skaidrojams ar to, ka jaunu cilvēku vidū dažādu mobilo ierīču lietošana ir ikdienišķa parādība. Tāpat Purgaile atzīmēja, ka «MobileScan» kopumā varētu veicināt jaunu klientu piesaisti bankai.

Tiesa, banka patlaban vēl nav aplēsusi, cik daudz klientu būtu iespējams piesaistīt. Taču «Citadeles» pārstāvji neizslēdz jaunu klientu piesaistīšanas iespēju, pateicoties «MobileScan».

Purgaile informēja, ka gan esošajiem, gan potenciālajiem klientiem ir jāņem vērā, ka ierīces «MobileScan» bezmaksas pieslēgšana notiks līdz šī gada 11.augustam. Cik liela būs pieslēgšanas maksa pēc tam, bankas pārstāvji nepateica.

Banka «Citadele» iepriekš jau informēja, ka no šodienas «Citadeles» klienti internetbankas lietošanai un maksājumu veikšanai internetā varēs autorizēties ne tikai ar kodu karti vai kodu kalkulatoru, bet arī ar Latvijā vēl nebijušu internetbankas autorizācijas ierīci - «MobileScan».

Šo ierīci var pieslēgt jebkurā bankas «Citadele» filiālē visā Latvijā. Noslēdzot līgumu par «Citadeles» internetbankas izmantošanu, klients var saņemt gan kodu karti vai kodu kalkulatoru, gan «Mobile Scan» autorizācijas licenci ar krāsaino kodu, kas aizklāts ar drošības uzlīmi.

Klientiem noteikti jāsaglabā izsniegtā «MobileScan» aktivizācijas licence, lai pēc nepieciešamības varētu aktivizēt «Mobils Scan» uz citām ierīcēm vai atkārtoti aktivizēt uz tās pašas ierīces.

Jaunā autorizācijas ierīce ir integrēta «Citadeles» mobilajā aplikācijā un ir pieejama visiem, kam ir viedtālrunis vai planšetdators ar «Android» vai «Apple iOS» operētājsistēmu. Tas ir drošs un ērts veids bankas attālināto pakalpojumu izmantošanai bez kodu kartes vai kodu kalkulatora, informē banka.

«MobileScan» ir aizsargāts ar klienta izveidotu PIN kodu, kas nodrošina papildu drošību gadījumos, ja mobilā ierīce tiks pazaudēta vai nozagta.

«Citadeles» mobilajā aplikācijā iespējams izvēlēties «MobileScan» un ar mobilās ierīces kameru noskenēt krāsainu kodu, kas darbojas līdzīgi QR kodam. Pēc koda nolasīšanas un pareiza «MobileScan» PIN koda ievades mobilajā ierīcē parādās pieejas kodu cipari, kurus ievadot klientam ir iespēja piekļūt savai internetbankai.

Ierīce «MobileScan» izstrādāta sadarbībā ar starptautisko kompāniju «Vasco», kas ir pasaules līderis autentifikācijas un elektronisko parakstu risinājumu nodrošināšanā finanšu institūcijām. Purgaile neatklāja, cik lielas investīcijas ieguldītas produkta izstrādē, taču atzīmēja, ka izmaksas neesot grandiozas.

Kā ziņots, jaunā autorizācijas ierīce ieviesta, sekojot tirgus tendencēm, jo cilvēki arvien vairāk ikdienas darbību veic ar savām mobilajām ierīcēm. Eiropas Savienībā ir noteikta prasība visām bankām no 2017.gada janvāra nodrošināt tikai tādas autorizācijas ierīces, kas izmanto vismaz divus no trim elementiem, piemēram, tikai lietotājam zināma parole vai kaut kas, kas pieder tikai lietotājam, piemēram, mobilais telefons, vai kas tikai viņam raksturīgs, piemēram, pirkstu nospiedumi. Bankas «Citadele» izstrādātā un ieviestā autorizācijas ierīce «MobileScan» atbilst šīm prasībām un ir inovatīvs produkts jaunāko tehnoloģiju jomā, uzsvēra banka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu