«Twitter» vadītājs 1.jūlijā atkāpsies no amata

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV kompānijas «Twitter Inc.» ģenerāldirektors Diks Kostolo 1.jūlijā atkāpsies no amata, bet paliks direktoru padomē, teikts ceturtdien izplatītā kompānijas paziņojumā.

Pēc Kostolo atkāpšanās par «Twitter» ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju kļūs tās līdzdibinātājs Džeks Dorsijs.

51 gadu vecā Kostolo atkāpšanās iemesli netika minēti.

Kostolo ir vadījis «Twitter» piecus gadus. Dorsijs, kurš 2006.gadā piedalījās kompānijas dibināšanā, ir bijis tās vadītājs pusotru gadu līdz 2008.gadam.

Dorsijs kā «Twitter» ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs arī turpinās vadīt finanšu transakciju firmu «Square», kuru viņš nodibināja 2009.gadā.

«Twitter» galvenais birojs ir Sanfrancisko. Kompānijas galvenais produkts ir sociālais tīkls publiskai apmaiņai ar īsiem paziņojumiem.

Par gaidāmo Kostolo demisiju ir ziņots pēc baumām, ka viņš bijis pakļauts investoru spiedienam, kuri vēlējušies, lai viņš kāpinātu «Twitter» lietotāju skaita un tās ieņēmumu palielināšanos.

Kostolo vadīja firmu tās akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā, tomēr izaugsme nav attaisnojusi cerības un firma vēl nav guvusi peļņu.

Pēc ziņas par gaidāmo Kostolo demisiju «Twitter» akcijas cena pieauga par vairāk nekā 3% līdz 37,16 ASV dolāriem (32,95 eiro).

Saskaņā ar nozares analītiķa «eMarketer» aplēsēm to cilvēku skaits, kas lieto «Twitter» vismaz reizi mēnesī, šogad pieaugs par 14,1%, bet līdz 2019.gadam šis pieaugums saruks līdz apmēram 6%. Pirms diviem gadiem pieaugums bija 30%.

«Twitter» aprīlī ziņoja, ka tās tīrie zaudējumi šī gada pirmajā ceturksnī bija 162,4 miljoni dolāru (144 miljoni eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu