Pārdošanā nonāk emocionāls robots

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japāņu kompānija SoftBank Robotics pavēstījusi, ka 20. jūnijā tirdzniecībā nonāks emocionālā robota Pepper pirmā partija.

Ražotājs norāda, ka Pepper ir pasaulē pirmais robots, kurš prot uztvert cilvēka emocijas. Viņš spēj no cilvēka sejas izteiksmes un lietotajiem vārdiem noteikt sarunu biedra noskaņojumu, kā arī spēj pilnībā patstāvīgi sintezēt savas emocijas. Tās Pepper pauž, mainot balss toni un sarunas laikā žestikulējot, ziņo Newsru.com.

Tāpat Pepper spēj reaģēt uz apkārtējiem notikumiem, analizējot informāciju, ko viņam sniedz sensori un kameras. Piemēram, negaidīti ieslēgta gaisma robotu spēj nobiedēt.

Pepper vajadzībām ir izveidots atsevišķs lietotņu veikals, kas dod iespēju paplašināt mehāniskās ierīces funkcionalitāti. Paredzēts, ka robotu varētu lietot gan sadzīvē, gan korporatīvajā vidē, kur Softbank skatījumā Pepper būtu kā elektroniskais sekretārs un atbildētu, piemēram, uz apmeklētāju jautājumiem, palīdzētu atrast meklēto kabinetu biroju ēkā, liekot lietā planšetdatoru.

Pirmie tūkstoš roboti Japānā pārdošanā nonāks 20.jūnijā, un katrs no tiem maksās 198 000 jenas (nedaudz vairāk par 1400 eiro). Informācijas par Softbank plāniem izvērst Pepper tirdzniecību arī citās pasaules valstīs pagaidām nav. Tiesa, par korporatīvās Pepper Biz versijas nonākšanu starptautiskajā tirgū Softbank informēs konferencē jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu