Lenovo prezentē flash atmiņas izmēra datoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jēdziens pārnēsājamais dators ir ieguvis pavisam citu nozīmi, Ķīnas tehnoloģiju gigantam Lenovo atklājot savu mikrodatoru.

Lenovo oficiāli izziņojusi ierīci IdeaCenter Stick 300, kas ir pilnvērtīgs dators, taču izmēru ziņā nav diži lielāks par parastu USB flash atmiņas moduli.

Lai mikrodators IdeaCenter Stick 300 darbotos, pietiek vien to pieslēgt monitoram caur HDMI ligzdu, kā arī savienot ar bezvadu klaviatūru un peli.

Datoriņš ir apgādāts ar četru kodolu procesoru Intel Atom Z3735F, 2 GB RAM un 32 GB iebūvēto atmiņu. Sākotnēji Lenovo mikrodators darbosies ar operētājsistēmu Windows 8.1, taču jau drīzumā tai būs pieejams atjauninājums Windows 10.

Tāpat var atzīmēt, ka mazā ierīce atbalsta bezvadu interneta standartu 802.11 b/g/n, kā arī Bluetooth 4.0 datu pārraidi. Lai arī ierīce mērāma dažos centimetros, tai ir arī iebūvēts skaļrunis.

Pārdošanā Lenovo IdeaCenter Stick 300 nonāks jūlijā un maksās 129 ASV dolārus. Par šo naudu pircējs iegūs arī iespēju trīs mēnešus lietot Microsoft Office 365.

Līdzīgu mikrodatoru Chromebit aprīlī prezentēja Google un Asus. Tas nav tik jaudīgs kā Lenovo mikrodators, taču maksā mazāk - 99 dolārus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu