Austrālijas latvieši izveidojuši mobilo viktorīnu par Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izveidota mobilā lietotne «Kas, kas, ko?», kas viktorīnas veidā ļauj pārbaudīt savas zināšanas par Latviju, aģentūrai LETA pastāstīja Melburnā dzīvojošais lietotnes izstrādātāja «DekSoft» pārstāvis Arnis Gross.

Kā stāsta Gross, jaunās lietotnes pamatā ir 1989.gadā Austrālijā izveidotā spēle ar tādu pašu nosaukumu, ko Melburnas Latviešu vidusskolas vadītāja Kārļa Brēmaņa vadībā izveidoja grupa Melburnas latviešu skolotāju un aktīvu tautiešu. «Spēle tajā laikā bija papīra formātā, un jautājumi bija veidoti, lai pārbaudītu spēlētāju plašākas zināšanas, - ne tikai par Latviju, bet par plašāko pasauli,» stāsta Gross. «Modernā spēles versija ir galvenokārt vērsta uz zināšanu par Latviju pārbaudi, bet ir arī starptautiska rakstura jautājumi.»

«Spēli kopumā veidojām pusgadu, un lielāko daļu laika aizņēma oriģinālo jautājumu pielāgošana mobilajai videi,» turpina Gross. «Tāpat gandrīz 30 gadu laikā daudz kas ir mainījies, un daudzi jautājumi bija jākoriģē atbilstoši jaunākajiem faktiem.»

Mobilā lietotne «Kas, kas, ko?» latviešu valodā pieejama «Android» un «iOS» lietotņu veikalos.

Lietotne veidota ar Amerikas Latviešu apvienības, Melburnas Latviešu vidusskolas, kā arī Latviešu fonda atbalstu, un to par aptuveni 8000 ASV dolāru (7134 eiro) izstrādājis uzņēmums «DekSoft».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu