Izgudrota videospēle notievēšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pārlieku liela aizraušanās ar videospēlēm var dot nevēlamu rezultātu: sākot no mugurkaula veselības problēmām un beidzot ar aptaukošanos.

Tieši tāpēc Kārdifas un Ekseteras universitāšu zinātnieki ir izstrādājuši spēli, kura radītu pilnīgi pretēju efektu tradicionālajām virtuālajām izklaidēm. Proti, palīdzētu tikt vaļā no liekā svara, ziņo Newsru.com.

Ja ticēt zinātnieku teiktajam, pirmajā spēlēšanas nedēļā vidējais statistiskais spēlētājs zaudē 0,7 kilogramus sava svara, bet pēc pusgada rādītājs jau sasniedz 2 kilogramus nedēļā. Protams, tas iespējams tikai tad, ja tiek spēlēta zinātnieku izstrādātā spēlīte un, protams, ja spēlētājiem pašiem ir vēlēšanās notievēt. Tāpat pētnieki apgalvo, ka speciāli uzrīkotās izmēģinājumu sērijas dalībnieki dienā ar pārtiku uzņēmuši arī par 220 kalorijām mazāk nekā pirms tam.

Pētnieku pamatdoma izrādījusies gaužām vienkārša - viņu radītajā videospēlē ir nepieciešams izpildīt uzdevumus, kas pirmkārt ir saistīti ar veselīgu uzturu. Piemēram, ekrānā parādoties veselīgai pārtikai (augļiem, dārzeņiem u.tml.), eksperimenta dalībniekiem bija jānospiež konkrēti taustiņi, savukārt, ja tika eksponēti čipsi, cepumi un cita veida nevēlami pārtikas produkti, tie bija jāignorē.

Kā atzīmē pētījuma vadītāja Natālija Lorensa, eksperimentālās videospēles ieviešana vēl ir sākuma stadijā un tās lietošanas rezultāti pagaidām ir pieticīgi. Tai pašā laikā ir acīmredzams, ka pozitīvs iznākums neizpaliek. Tāpat būtiski, ka metodika ir vienkārša un bez maksas, un 88% pētījuma «trusīšu» atzinuši, ka labprāt vēlētos turpināt spēlēt un noteikti rekomendētu to izmēģināt arī paziņām.

Nobeigumā Newsru.com atgādina, Lielbritānijā šobrīd tiek apspriesta iespēja cilvēkus, kas cieš no aptaukošanās, ekonomisku apsvērumu dēļ pielīdzināt alkoholiķiem un narkomāniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu