Latvijas telekomunikāciju operatori var sākt lietot plašās apraides 800 megahercu frekvenci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No šodienas, 1.jūlija, Latvijas telekomunikāciju operatori var sākt izmantot 2013.gadā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) rīkotajā izsolē iegādāto 800 megahercu (MHz) frekvenču diapazonu, kas nodrošina mazāku datu caurlaidību, bet lielāku uztveramības attālumu, tādējādi kļūstot par noderīgu papildinājumu mobilā interneta tīkliem lauku reģionos.

Kā sacīja «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) valdes loceklis Gunārs Danbergs, beidzot arī Latvijā var sākt izmantot 800 MHz frekvenču diapazonu mobilo sakaru pakalpojumiem. «Tā ir iespēja paplašināt 4G pieejamību attālākās lauku teritorijās, kur iedzīvotājiem arī nepieciešama piekļuve modernajām mobilo sakaru iespējām un ātrgaitas internetam,» turpina Danbergs. «800 Mhz frekvenču diapazons ir tālāk uztverams, kas ļauj nodrošināt pakalpojumu plašākā apgabalā, bet līdz ar to ierobežo datu caurlaidību uz vienu iedzīvotāju.»

Iepriekš LMT valdes priekšsēdētājs Juris Binde norādīja, ka 800 MHz frekvences ieviešana LMT ļaus ievērojami paplašināt pārklājumu visā Latvijas teritorijā, kas jau tagad nosedz 90% teritorijas.

«No šodienas «Tele2» sāk izmantot SPRK rīkotajā izsolē iegūto 800 megahercu frekvenci, kas ļauj mums apmēram trīs reizes efektīvāk nodrošināt 4G tīklu mazāk apdzīvotās teritorijās, jo katra bāzes stacija sniedz būtiski plašāku signāla pārklājumu,» komentēja «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. «Lai arī «Tele2» ir ieguldījis miljonus plaša 4G tīkla izveidē, esam izmantojuši resursus daudz racionālāk nekā LMT, un tas nozīmē, ka arī turpmāk spēsim piedāvāt tirgū patiešām lieliskus 4G pakalpojumus.»

Vancovičs piebilda, ka «Tele2» 4G pieejams 90% Latvijas iedzīvotāju.

Tikmēr «Bites» tīkla inženieris Aleksandrs Beļajevs norādīja, ka «Bite» uzsākusi darbu pie 4G tīkla ieviešanas reģionos, kur arī tiks izmantota iegādātā 800 MHz frekvence.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu