Google foto serviss tumšādainos sajauc ar gorillām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/jackyalcine

Mobilajā lietotnē Google Photos nejauši atklāts nepatīkams trūkums - tā divus tumšādainus cilvēkus pielīdzinājusi gorillām un iekļāvusi fotogrāfijas ar viņiem mapē ar nosaukumu Gorillas.

Bruklinas iedzīvotājs Džekijs Alkains, kas kļūmi Google Photos algoritmā, neapmierinātību paudis mikroblogošanas vietnē Twitter, tur norādot, ka viņa draugi nav gorillas. Tāpat neapmierinātais Bruklinietis izteicis minējumu, ka šādi Google varbūt meklē jaunu mērķauditoriju.

«Mēs esam šokēti un atvainojamies par notikušo. Nekavējoties rīkojāmies, lai kļūdu labotu un šādi rezultāti vairs neparādītos. Automātiskās attēlu kārtošanas tehnoloģijai vēl ir jāattīstās. Šobrīd attīstām metodes, lai šāda veida incidenti nākotnē neatkārtotos,» teikts Google paziņojumā.

Sociālā tīkla Google+ galvenais arhitekts Jonatans Zungers, kurš uz Alikaina sūdzību reaģējis deviņu minūšu laikā pēc tās nonākšanas Twitter, izteicies, ka tas noteikti nav mēģinājums apgūt jaunu auditoriju, kā arī, ka tas simtprocentīgi nav normāli.

Zungers arīdzan piebildis, ka šī nav pirmā reize, kad algoritmi veikuši neprecīzu attēlu atpazīšanu; iepriekš attēlu meklēšanas algoritmi dažādu rasu cilvēkus pielīdzinājuši suņiem.

Iepriekš Google nācās atvainoties par misēkli karšu programmatūrā Google Maps, jo, ierakstot tās meklētājā nigga house, tika parādīta Baltā nama atrašanās vieta Vašingtonā, piebilst Newsru.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu