Somi ievieš viedās atkritumu tvertnes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Somijas atkritumu apsaimniekošanas kompānija Enevo no investoriem ir saņēmusi 14,3 miljonus eiro, lai izstrādātu un attīstītu sensoru un raidītāju blokus, kas būtu uzstādāmi atkritumu konteineros.

Ar sensoriem apgādātu konteineru ieviešanai būtu vairākas priekšrocības. Pirmkārt, sistēma spētu patstāvīgi izsekot, kad konteiners ir pilns un to nepieciešams iztukšot, un, otrkārt, atkritumu apsaimniekotājs iegūtu iespēju samazināt izdevumus, jo nebūtu nepieciešams braukt pie pustukšiem konteineriem.

Enevo ģenerāldirektors Frederiks Kekjalainens izdevumam Helsingin Sanomat paudis pārliecību, ka līdz šā gada beigām sensori tiks uzstādīti vismaz 30 tūkstošiem konteineru. No šiem viedajiem konteineriem trīs tūkstoši atradīsies Somijā, ziņo Newsru.com.

Enevo īpašnieki ir Taivānas kompānija Foxconn, tās investors Ginko Ventures un japāņu uzņēmums Mistletoe. Foxconn vārds ir labi zināms saistībā ar Apple izstrādājumu iPhone un iPad montāžu, taču patiesībā sadarbojas arī ar virkni citām labi zināmām kompānijām - Amazon, Google, Microsoft, Huawei u.c.

Var atzīmēt, ka iepriekš Helsinkos tika īstnots pilotprojekts, kura ietvaros Helsinkos tika uzstādītas urnas, kuras spēj sapresēt tajās samestos atkritumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu