Apple un Samsung gatavojas ieviest elektroniskās SIM kartes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Globālā viedtālruņu tirgus galvenie spēlētāji - Apple un Samsung - šobrīd veic pārrunas un ir sarunu pēdējā stadijā ar telekomunikāciju kompāniju asociāciju GSMA par elektronisko SIM karšu ieviešanu. Par soli, kas kardināli mainītu patērētāju iespējas variēt ar pieslēgumu mobilo sakaru tīkliem, vēsta The Financial Times.

Finanšu izdevuma informācijas avoti zina stāstīt, ka elektroniskās SIM kartes (e-SIM) izstrāde ir noslēguma fāzē. GSMA locekles par jauno SIM karšu standartu gatavojas pavēstīt jau tuvākajā laikā, raksta Newsru.com.

Tradicionālās SIM kartes ir piesaistītas vienam sakaru pakalpojumu sniedzējam, un to nomainīt, nemainot arī SIM karti, šobrīd nav iespējams.

Gaidāms, ka e-SIM ieviešanas sākumposmā tās atbalstīs kompānijas AT&T, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Whampoa, Orange, Telefonica un Vodafone. «Vēlmi iesaistīties projektā ir paudis vairums pasaules mobilo sakaru operatoru,» teikts GSMA paziņojumā. Tajā arīdzan piebilsts, ka pirmās ierīces ar e-SIM atbalstu varētu tikt izlaistas jau 2016.gadā.

Informācija par to, ka Apple gatavojas SIM karti integrēt telefonā, pirmo reizi izskanēja jau pirms pieciem gadiem - 2010.gadā. Toreiz tika ziņots, ka telefona lietotājs SIM karti nevarēs fiziski nomainīt, taču operatora izvēles iespēja pastāvēs; pakalpojumu sniedzēju varēšot izvēlēties no saraksta telefona iestatījumos.

2014.gada oktobrī Apple izlaida speciālu SIM karti planšetēm iPad - Apple SIM. Tā dod iespēju operatoru izvēlēties, nemainot karti. Šobrīd Apple SIM darbojas vairāk nekā 90 pasaules valstīs, tai skaitā ASV, Austrālijā, Lielbritānijā, Kanādā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Spānijā, Šveicē, Zviedrijā un Turcijā.

Tikmēr GSMA jau ir izstrādājusi vienotu iebūvētas SIM kartes standartu. Tas tika radīts ne viedtālruņiem, bet gan tādām Machine-to-Machine, M2M mijiedarbības ierīcēm, kas arī izmanto datu pārraidi mobilo sakaru tīklos, taču ir grūti pieejamas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu