Kā ar sveci lādēt telefonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Pat dziļā mežā var saglabāt saikni ar civilizāciju, ja līdzi ir telefons. Bet ko darīt, ja telefona baterija izlādējas, taču tuvākā rozete ir vairāku kilometru attālumā nezināmā virzienā? Šādos gadījumos noderētu mobilā telefonu lādēšanas iekārta, kuras ražošanai tiek vākti līdzekļi pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter.

Par Candle Charger nodēvētais gadžets, kurš enerģijas ražošanai izmanto termoelektrisko Peltjē efektu, divus Apple iPhone spējot uzlādēt sešu stundu laikā. Viss, kas nepieciešams, ir tikai viena svece, tvertne, kurā ik pēc pusstundas jāiepilda 150 mililitri ūdens, un mazliet pacietības.

Kickstarter

Candle Charger izstrādātāji apgalvo, ka viņu ierīces garantētā jauda būs 2,5 vati, ja strāvas stiprums pie 5 voltu sprieguma sasniedz 500 miliampērus. Tas ir apmēram tikpat, cik vairumam klēpjdatoru USB ligzdu. Maksimālā jauda tikmēr būs 3,3 vati, strāvas stiprumam pie 5 voltu sprieguma sasniedzot 650 mA.

Termoelektriskais lādētājs, kas varētu noderēt ne tikai garākos pārgājienos (ierīce ir samērā kompakta un sver tikai nedaudz vairāk par 300 gramiem), bet arī ārkārtas situācijās, kad pazūd elektrība un mājokli ieskauj tumsa, standarta komplektācijā provizoriski maksās 75 ASV dolārus. Par 150 ASV dolāriem tikmēr varēs iegūt divus dažādus termoelektriskos lādētājus - vienu, kurš kā siltuma avotu izmanto eļļas lampu vai sveci, un otru, ko atliek novietot virs atklātas uguns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu