Kā pilnībā izmantot LG G4 kameras potenciālu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šobrīd pasaulē tiek lietoti aptuveni 5,2 miljardi mobilo telefonu, un aptuveni 83% no šiem tālruņiem ir aprīkoti ar kamerām.

Nozares pārstāvji un analītiķi prognozē, ka 2015.gadā tiks uzņemts vairāk nekā viens triljons fotogrāfiju. Aizvien lielāka ar kamerām aprīkotu viedtelefonu pieejamība un izmantojamība nodrošina brīvību uzņemt fotogrāfijas jebkurā laikā un vietā un ir sniegusi iespēju miljoniem cilvēku visā pasaulē notvert svarīgas atmiņas to notikšanas brīdī.

Viena no LG G4 raksturīgākajām iezīmēm ir tā kamera. Lai nodemonstrētu, kā modernā 16 megapikseļu kamera ar f/1.8 lēcu revolucionizē fotografēšanu ar mobilo telefonu, LG ir sadarbojies ar profesionālu ainavu un cilvēku fotogrāfu Kolbiju Braunu, kurš bija viens no pirmajiem, kas izmēģināja LG G4. Brauns bijis tik pārsteigts par G4 spēju uzņemt neticami detalizētus attēlus dažādās situācijās, ka pat salīdzinājis G4 kameru ar savu profesionālo aprīkojumu. Viņš izcēlis būtiskākās G4 īpašības, kas to atšķir no konkurējošo viedtelefonu kamerām.

1. F1.8 lēca

Vēl pavisam nesen mobilo telefonu kameras atpalika no krietni modernākām DSLR kamerām spējā uzņemt fotogrāfijas vājas dabīgās gaismas apstākļos. Attēli, kas uzņemti naktī vai tumšā vidē, nespēja precīzi attēlot priekšmetus pat ar zibspuldzes palīdzību. Profesionāli fotogrāfi izmanto izsmalcinātas lēcas ar paaugstinātām apertūras vērtībām, lai uzņemtu gaišākas fotogrāfijas. G4 lēca var lepoties ar F1.8 apertūras vērtību, kas padara to par šobrīd tirgū pieejamo gaišāko viedtelefona lēcu, un tā spēj sacensties ar profesionāļu izmantotajām lēcām. Šī daudzpusīgā lēca palīdzēs fotogrāfiem izpētīt jaunas vides.

Patiesi uztverot dabisko gaismu, G4 tālruņa F1.8 kameras lēca novērš gaismas avotu saplūšanu, kas nozīmē, ka gaismas avoti saglabājas skaidri un noteikti pat attēlos, kas uzņemti vājas gaismas apstākļos. G4 augstā apertūras lēca samazina arī fotogrāfu atkarību no zibspuldzēm, nodrošinot krietni dabiskāku fotogrāfiju izskatu. Pateicoties gaišākai lēcai, G4 palīdz amatieru fotogrāfiem ar tālruni uzņemt attēlus, kas spēj konkurēt ar profesionāļu iemūžinātām fotogrāfijām.

2. Manuālais režīms

LG G4 kamera ir ievērojama ne tikai ar tās kvalitāti, bet arī ar to, cik daudz kontroles tā nodrošina lietotājiem. Manuālajā režīmā (Manual Mode) fotogrāfs spēj pielāgot baltā balansu, ISO, slēdža ātrumu, manuālo fokusu un ekspozīcijas kompensāciju. Nonākot ekspertu rokās, šīs funkcijas nodrošina iespējas ar G4 uzņemt satriecošus attēlus. Manuālais režīms arī nodrošina fotogrāfiem iespēju saviem failiem uzstādīt RAW vai JPEG formātu.

Foto: Publicitātes foto

Pretēji citām trešās puses kameru aplikācijām, kas piedāvā manuālā uzstādījuma iespējas, LG G4 nodrošina lielākas iespējas, palīdzot lietotājiem pielāgot dažādus ekspozīcijas simulācijas līmeņus. Pielāgojot tādus uzstādījumus kā ISO vai slēdža ātrumu, attēli uz ekrāna kļūst gaišāki vai tumšāki, sniedzot lietotājam precīzu savu fotogrāfiju priekšskatījumu. Papildus tam LG kameras aplikācijas augšējā kreisajā stūrī iekļāvis histogrammu un gaismas mērītāju, lai sniegtu papildu atbalstu lietotājiem, kad tie manuālajā režīmā pielāgo fotografēšanas funkciju.

3. Krāsu spektra sensors

Liela daļa viedtelefonu kameru nespēj pielāgoties vāja apgaismojuma vidēm, un tām ir grūtības uzņemt fotogrāfijas. LG G4 ir atrisinājis šo problēmu ar modernu krāsu spektra sensoru (Color Spectrum Sensor). Ja lietotājs uzņem fotogrāfiju tumšā vidē (piemēram, naktī vai mežā), vairums mobilo telefonu saskaras ar grūtībām atrast pareizos krāsu līmeņus, jo tās nespēj atšķirt vides. Taču G4 sensors nodrošina, ka ar to uzņemtās fotogrāfijas vienmēr izskatās lieliski, neatkarīgi no apstākļiem.

4. OIS 2.0

Arī palīdzot uzlabot G4 fotogrāfijas vājas gaismas apstākļos, LG optiskā attēla stabilizācija (Optical Image Stabilization) palīdz lietotājiem uzņemt asas, dzīvas fotogrāfijas pat vistumšākajos apstākļos. Parasti, kad kamera atrodas tumšā vidē, pagarinās slēdža atveres laiks, ļaujot iekļūt vairāk gaismai. Taču šajā ilgajā ekspozīcijas laikā pat vismazākā kustība izraisīs ievērojami izplūdušus attēlus. OIS 2.0 uztver kustības, kamēr slēdzis ir atvērts, neitralizējot šīs svārstības, lai nodrošinātu, ka kamera uzņem attēlus, kas patiesi atspoguļo fotografēto priekšmetu.

Vairumam fotogrāfu rodas grūtības noturēt kameru pietiekami stabili, lai uzņemtu neizplūdušus attēlus, kad kameras slēdža ātrums ir lēnāks par 1/60 sekundi. Taču OIS 2.0 nodrošina iespēju uzņemt asu attēlu ar slēdža ātrumu pat 1/4 sekundes apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu