Microsoft uzskaita Windows 10 tehniskās prasības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamajā nedēļā, 29.jūlijā, Microsoft sāks savas Windows operētājsistēmas jaunākās versijas laišanu pie patērētājiem. Saistībā ar to kompānija uzskaitījusi minimālās tehniskās prasības, kas jāizpilda datoriem un viedierīcēm, lai tajās varētu uzstādīt Windows 10.

Lai Windows 10 varētu uzinstalēt galda datorā, tam jābūt apgādātam ar vismaz 1 GHz procesoru un 1GB RAM. Ja paredzēts uzstādīt Windows 10 64 bitu versiju, operatīvajai atmiņai jābūt vismaz 2 GB. Tikmēr uz cietā diska brīvās vietas apjomam jābūt 32 GB 32 bitu Windows 10 gadījumā un 20 GB, ja paredzēts uzstādīt 64 bitu operētājsistēmu. Datoram ir jāatbalsta pieslēgums Ethernet vai bezvadu tīklam.

Ir noteikti arī minimālie ekrāna parametri. Datora ekrāns nevar būt mazāks par 8 collām un ar izšķirtspēju zem 800 x 600 pikseļi. Grafiskajam kontrolierim ir jāatbalsta DirctX 9. Kā norāda Newsru.com, būtībā minimālās tehniskās prasības ir tieši tādas pašas kā Windows 8.

Runājot par mobilajām ierīcēm, Windows 10 atbalstīs tās, kas apgādātas ar Qualcomm vai Intel procesoru un vismaz 512 MB RAM. Operatīvās atmiņas apjoms piedevām ir cieši saistīts ar ekrāna izmēru. Ja ar 512 MB operatīvās atmiņas pietiek ekrāna izšķirtspējai no 800 x 480 līdz 854 x 480 pikseļiem, tad ierīcei ar 2560 x 2048 pikseļu ekrānu jau būs nepieciešams ne mazāk par 4 GB RAM. Tāpat jāatzīmē, ka ekrāna izmērs nevarēs būt lielāks par 8 collām un iebūvētās atmiņas apjomam jābūt vismaz 4 GB.

Kā zināms, no 29.jūlija Windows 10 kļūs pieejama visiem Windows Insider programmas dalībniekiem, kuru datoros jau ir uzinstalētas operētājsistēmas sākotnējās izstrādes versijas. Pēcāk jauno operētājsistēmu iegūs arī pārējie lietotāji, kas šobrīd izmanto Windows 7 un Windows 8.1.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu