Vertikālos YouTube video Android pagriezīs automātiski

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Jaunākajā Android platformas lietotnes YouTube versijā, kas gan vēl nav pieejama publiski, vertikālie video tiks automātiski pagriezti panorāmas skatā.

Jaunā YouTube aplikācijas funkcija gadījumā, ja lietotājs vertikāli filmētu video vēlēsies skatīties pilnekrāna režīmā, to pagriezīs par 90 grādiem un izstieps, cik atļauj ekrāna augstums un platums.

Šobrīd šādos gadījumos pat vertikāli filmēts video tiek pagriezts horizontālai apskatei un aizņem vien nelielu daļu viedtelefona ekrāna vidū.

Jāpiebilst, ka vertikāli filmētu video tīmeklī netrūkst. Tas tiek skaidrots, ar to, ka viedtelefonu lietotājam savu viedierīci daudz ērtāk filmēšanas laikā ir turēt vienā rokā. Rezultātā iegūto video augšupielādējot straumēšanas pakalpojumu sniedzēju serveros, piemēram, YouTube, šādi video atskaņotāja ekrānā aizņem šauru centrālo daļu, kamēr tā abās malās ir melni, tukši laukumi. Kādēļ tā, domājams nav jāskaidro - vairums sadzīvē un vidē sastopamo ekrānu taču ir orientēti horizontāli, nevis stāvus.

Internetā pret netikumu, kas pat ieguvis neoficiālu nosaukumu vertikālo video sindroms, ir izvērsta humora un satīras pilna cīņa, kurā piedāvājam ielūkoties caur zemāk pievienoto, «pareizi» filmēto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu