Video: salūzuša drona glābšanas operācija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Vēl pavisam nedaudz, un miljonu skatījumu interneta vietnē YouTube būs sakrājis video, kurā redzama salūzuša, uz mājas jumta nokrituša bezpilota lidaparāta jeb drona glābšanas operācija.

Kā video aprakstā norāda tā autors, glābšanas operācija nebūtu nepieciešama, ja iereibušais kaimiņš prastu apieties ar viņam piederošā drona vadību un to nenosēdinātu «kājām gaisā» uz cita kaimiņa mājas jumta. Gribētos domāt, ka mājas jumtam nav neiespējami piekļūt, tomēr lidotnespējīgais drons Syma X5C tur nogulējis apmēram divus mēnešus - līdz brīdim, kad saimnieks iegādājies citu lidaparātu.

Tā jau bijis nopietnāka ierīce DJI Phantom 3 Professional, kuru papildinot ar diviem āķiem, kas izgatavoti no parastākajiem veļas knaģiem, īstenota sekmīga salūzušās lidierīces evakuācijas operācija.

Būtībā jau video ir iemūžināta vienkārša dronu lidināšanās, taču skaņu celiņa pareiza izvēle citkārt necilo procesu padara krietni vien dramatiskāku. Skaņu celiņš, starp citu, ir no lieliskās kinofilmas "Interstellar".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu