Ķīnā atceļ aizliegumu pārdot videospēļu konsoles

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīna atceļ aizliegumu pārdot videospēļu konsoles, lai veicinātu rūpniecības sektora un jaunās ražošanas zonas Šanhajā attīstību.

Šanhajas Brīvās tirdzniecības zonā ražotās spēļu konsoles automātiski būs atļauts pārdot pārējā Ķīnā, liecina Kultūras ministrijas publiskotais paziņojums.

Tas paredz mīkstināt 2000.gadā ieviesto aizliegumu, kas saistīts ar valdības bažām, ka bērni Ķīnā izšķiež laiku videospēlēm.

Komunistu līderi valstī veicina izklaides un tehnoloģiju attīstību, cenšoties radīt ilgtspējīgāku izaugsmi pasaulē otrā lielākajā ekonomikā, ko veicinātu vietējais patēriņš un stabilāka rūpniecība.

Šanhajas tirdzniecības zona tika izveidota 2013.gadā, un tā sniedz ārvalstu kompānijām plašāku pieeju vairākām rūpniecības jomām, atļaujot lielāku īpatsvaru īpašnieku struktūrā un darbības, kas ir aizliegtas citur Ķīnā.

Gan «Sony Corp.», gan «Microsoft Corp.» ir paziņojušas par plāniem ražot spēļu konsoles Šanhajas zonā kopā ar Ķīnas partneriem.

«Mēs apsveicam lēmumu,» sacīja «Sony» preses pārstāvis Susuke Kamejs. «Mēs esam apņēmības pilni turpināt sniegt jautrību un aizraujošu spēļu konsoļu pieredzi pēc iesējas vairāk patērētājiem Ķīnā,» viņš piebilda.

Savukārt videospēļu ražotājs «Nintendo» atteicās sniegt komentārus.

Jaunāko noteikumu mērķis ir veicināt tehnoloģiju attīstību un «veselīgu un progresīvu» izklaides vidi, informēja Ķīnas Kultūras ministrijas paziņojums.

Spēļu saturs būs pakļauts valdības cenzūrai, tajā piebilsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu