Samsung zaudē pozīcijas viedtelefonu tirgū

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tirgus izpētes kompānijas IDC dati par 2015.gada otro ceturksni liecina, ka Dienvidkorejas kompānijas Samsung daļa globālajā viedtelefonu tirgū ir 21,7%. Pērn ap šo laiku Samsung tirgus daļa bija lielāka - 24,8%. Kā norāda Newsru.com, Samsung tādējādi ir vienīgais no top 5 ražotājiem, kam reģistrēts piegāžu apjoma samazinājums. Apple turpretī otrajā ceturksnī demonstrējis straujāko biznesa rādītāju uzlabošanos.

Gada otrajā ceturksnī visā pasaulē tika pārdoti 337,2 miljoni viedtelefonu, kas ir par 11,6% vairāk nekā identiskā laika posmā pērn. Samsung kopumā pārdevuši 73,2 miljonus viedierīču, kas ir par 1,7 miljoniem mazāk nekā pērn. Apple sniegums gada otrajā ceturksnī tikmēr bijis krietni vien labāks - Kupertino bāzētā kompānija visā pasaulē realizējusi 47,5 miljonus viedtelefonu. Gadu iepriekš šis rādītājs bija ievērojami mazāks - 35,2 miljoni ierīču. Globālajā viedtelefonu tirgū Apple patlaban ieņem otro pozīciju ar 14,1% tirgus daļu. Gadu iepriekš Apple tirgus daļa bija 11,7%.

Trešo pozīciju tirgū pēc pārdošanas apjoma ieņem Ķīnas Huawei. Šī kompānija aprīļa-jūnija periodā visā pasaulē realizējusi 29,9 miljonus viedtelefonu, kas ir gandrīz par pusotru reizi vairāk nekā pirms gada. Kompānijas tirgus daļa attiecīgi gada laikā augusi no 6,7 līdz 8,9%. Ceturto vietu tirgū ieņem Xiaomi, kura pārdotie 17,9 miljoni telefonu dod 5,3 procentus tirgus.

Maijā izskanējušās prognozes liecina, ka globālā viedtelefonu tirgus pieauguma temps palēnināsies 2,5 reizes un būs 11,3%. 2014.gadā pieaugums bija 27,6%. Atbilstoši pašreizējām prognozēm 2015.gadā visā pasaulē tiks pārdoti 1,45 miljardi viedtelefonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu