Viedpulksteņi kļūs vēl viedāki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Jau drīzumā moduļu formas mobilie gadžeti kļūs par ikdienu. Google, piemēram, virza moduļveida telefona projektu Ara, bet no tā iedvesmojies britu jaunuzņēmums Blocks veic pasaulē pirmo moduļveida pulksteņu izstrādi.

Ierīcei, ko darbina operētājsistēma Android Wear, varēs mainīt moduļus, baterijas un pat ekrānu. Pulksteņa korpuss ķēdītei stiprinās ar speciāliem metāla sprādzes posmiem, kas vienlaikus kalpo arī datu pārraidei. Ar to jāsaprot, ka atsevišķas ķēdītes detaļas ir daļa no viedtelefona tehniskajiem risinājumiem.

Valkājamās viedierīces korpusā ir ekrāns, pamata baterija, procesors un Bluetooth modulis. Kā skaidro moduļu pulksteņa izstrādātāji, gadžeta koncepcija ir līdzīga kā galda datoram. Proti, ja tā īpašnieks nolemj veikt modernizāciju, viņš apmaina tikai atsevišķas detaļas, nevis visas komponentes, raksta Newsru.com.

Viedpulksteņa papildu moduļos būs GPS, pulsometrs, termometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, kamera, papildu akumulators, kā arī ligzda SIM kartei. Katrs no moduļiem maksās 20 - 40 sterliņu mārciņas (28 - 56 eiro), un to programmatūras nodrošinājums un atjauninājumi tiks instalēti automātiski.

Arī pulkstenim pieejamie ekrāni būs dažādi. Tie cits no cita atšķirsies ne tikai izmēra, bet arī tehniskā izpildījuma ziņā. Piemēram, pulkstenim varēs izvēlēties kā Е-Ink ekrānu, tā arī skārienjutīgu displeju.

Blocks viedpulksteņa pūļa finansēšanas kampaņu platformā Kickstarter paredzēts sākt šā gada rudenī. Paredzams, ka pilnībā funkcionējošs pulkstenis maksās 200 - 300 mārciņu (aptuveni 280 līdz 420 eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu