Neveiksmīgs lidojums ar dronu izmaksā veselu bagātību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Pamatīgas galvassāpes sev Taivānas galvaspilsētā Taipejā sagādājis kāds tūrists no Ķīnas. Viņš vēlējies uzņemt filmiņu par pilsētas galveno, 101 stāvu augsto debesskrāpi un nejauši taranējis to ar savu bezpilota lidaparātu.

Kā vēsta newsru.com, 30 gadus vecais tūrists no kontinentālās Ķīnas, Jans Jangfans esot ieradies Taivānā, kur cita starpā vēlējies izveidot filmiņu par augstceltni Taipei 101. Lieliskā iecere, ko Jangfanam sākotnēji arī izdevās īstenot, aprāvās brīdī, kad viņš zaudēja kontroli pār filmēšanai lietoto bezpilota lidaparātu jeb dronu un tas ietriecās debesskrāpī apmēram 30 stāvus virs zemes. Trieciena rezultātā ēkai tika izsists stikls, taču cilvēki «avārijā» necieta.

Jangfans pēc incidenta ar apmēram 1000 ASV dolāru vērto DJI Phantom 3 lidaparātu pats esot vērsies policijā. Tur gan viņa iniciatīva nokārtot saistības nav uztverta ar lielu pretimnākšanu - tā vietā inženierim-programmētājam Jangfanam piespriests pamatīgs naudas sods - pusotrs miljons jauno Taivānas dolāru. Tas atbilst aptuveni 48 000 ASV dolāru jeb nedaudz vairāk par 43 tūkstošiem eiro.

Taipei 101 administrācija norāda, ka šī nebūt nav pirmā drona avārija ēkas tuvumā. Iepriekš jūnijā līdzīgā veidā jau esot notikušas veselas divas dronu avārijas.

Taipei 101 ir ceturtā augstākā ēka pasaulē. Attālums no zemes līdz tās augstākajam punktam ir 509 metri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu