Vietām pārlokāmie telefoni joprojām modē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr lielākajā daļā modernās pasaules izplatītākā sakaru ierīce ir telefons ar prāva izmēra skārienekrānu, ir arī tādas valstis, kur aizvien cieņā ir vecie labie pārlokāmie saziņas rīki.

Piemēram, Dienvidkorejā LG nupat izlaiduši pārlokāmu viedtālruni ar Android 5.1 Lollipop operētājsistēmu - LG Gentle.

Pēc LG domām, viena no pārlokāmā telefona labajām īpašībām ir tā uzbūve, kas salīdzinoši kompaktā izmērā (kad telefons ir salocīts) ļauj noslēpt tastatūru ar salīdzinoši lielām pogām. Ražotājs norāda, ka tās vecāka gadagājuma cilvēkiem nospiest ir krietni vieglāk nekā viedtālruņa ekrānā redzamās ikonas.

Salocītā formā telefona gabarīti ir 117,7 x 58,7 x 16,6 mm, savukārt svars - 143 grami. Tehniskā ziņā LG Gentle nepārsteidz - tam ir 3,2 collu 480 x 320 pikseļu ekrāns, 1,1 GHz četru kodolu procesors, 3 megapikseļu galvenā kamera un VGA kamera priekšpusē. Tāpat telefonam ir izņemams 1700 mAh akumulators, 1 GB RAM, 4 GB iebūvētā atmiņa un ligzda microSD atmiņas kartei.

Izredzes ieraudzīt šādu telefonu ārpus Dienvidkorejas tirgus ir visai minimālas, norāda ZDnet.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu