Windows 10 novērsts kaitinošs trūkums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Reaģējot uz patērētāju sašutumu, Microsoft tomēr ir nolēmuši piedāvāt iespēju Windows 10 programmatūras atjaunot pēc brīvas izvēles. Citiem vārdiem sakot, izlaižot speciālu rīku, Microsoft novērsīs, ka atjauninājumu instalēšanai ir piespiedu raksturs.

Sākotnēji rīks, kas ļauj bloķēt automātisko Windows 10 atjaunināšanu būs pieejams tikai Windows 10 Insider Preview programmas dalībniekiem. Tomēr Zdnet.com lēš, ka tas tiks iekļauts arī operētājsistēmas galīgajā versijā, kas sāks iznākt 29.jūlijā.

Atverot atjauninājumu iestatījumu rīku, kas radīts pēc daudzkārtējām testētāju sūdzībām, datora ekrānā parādās logs ar divām izvēles iespējām. Viena no tām ir Hide updates, bet otra - Show hidden updates. Izvēloties pirmo no iespējām, lietotājs var atzīmēt tos atjauninājumus, ko nevēlas savā datorā. Otra iespēja vienkārši ļauj aplūkot paslēptos atjauninājumus un tos vajadzības gadījumā uzinstalēt. Tādējādi Windows 10 ir atgriezusies iespēja lietotājam atteikties no izvēles atjauninājumu instalēšanas.

«Izmantojot Windows 10 Insider Preview, tajā automātiski tiek instalēti visi atjauninājumi, gan kritiskie, gan pēc brīvas izvēles instalējamie. Tādējādi lietotājam atkrīt nepieciešamība izvēlēties starp obligātajiem un neobligātajiem programmatūras ielāpiem. Retos gadījumos jauns draiveris vai atjauninājums var novest līdz programmatūras kļūdainam darbam. Jaunais rīks dos iespēju izvēlēties instalēt atjauninājumu vai ne, tādējādi novēršot potenciālas kļūmes,» skaidro Microsoft.

Microsoft sākotnēji vēlējās ieviest Windows 10 obligāto atjaunināšanu, neprasot lietotāja piekrišanu. Tiesa, ja Windows 10 Home lietotājam nebūtu bijušas izvēles iespējas, Windows 10 Pro lietotājs varētu atjauninājumu uz brīdi atlikt. Taču ne to pilnībā noliegt.

Galvenais iemesls, kādēļ Windows testēšanas programmas dalībnieki sacēla vētru obligāto atjauninājumu dēļ, bija pēdējos gados vairākkārt izlaistie atjauninājumi un draiveri ar kļūmēm, kuru dēļ datorus nebija iespējams ieslēgt un kuru dēļ atsevišķas aplikācijas un programmas pārstāja darboties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu