Ķīnā slēgta viltotu «iPhone» ražotne

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas varas iestādes ir slēgušas nelegālu fabriku, kurā bija saražoti vairāk nekā 40 tūkstoši viltotu viedtālruņu «iPhone», un aizturējušas deviņus cilvēkus aizdomās par līdzdalību šīs fabrikas darbībā, ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Nelegālajā ražotnē strādāja simtiem cilvēku, komplektējot jaunus viedtālruņus no lietotām un viltotām sastāvdaļām. Viltojumi tika eksportēti, tostarp uz ASV, un tiek lēsts, ka šogad ir pārdoti 41 tūkstotis šādu darinājumu par 120 miljoniem juaņu (18 miljoniem eiro).

Viltoto viedtālruņu ražošana tika uzsākta janvārī.

Fabriku, kas bija nomaskēta kā servisa centrs, tiesībsargājošās iestādes atklāja jau 14.maijā, tomēr Sabiedriskās drošības birojs par veikto operāciju paziņoja tikai pagājušo svētdien sociālajos tīklos.

Viltojumu fabriku vadīja kāds precēts pāris, bet komplektēšana tika veikta kādā Pekinas ziemeļu piepilsētā.

Ķīnas policijas uzmanību viltoto «iPhone» ražošanai pievērsa ASV varas iestādes, kas bija pārtvērušas vairākus šādus viltojumus.

Ķīnas varas iestādes cīnās pret viltojumu ražošanu, liekot firmām slēgt oficiālus līgumus ar lielajiem zīmoliem.

Pirms četriem gadiem Ķīnas pilsētā Kuņminā tika atrasta ASV kompānijas «Apple» produktu pakaļdarinājumu noliktava. To atklāja blogere ar niku «BirdAbroad», kura atzīmēja, ka viltojumu līdzības oriģināliem dēļ daudzi noliktavas darbinieki bija pārliecināti, ka viņu darba devējs ir «Apple».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu