Vasarā cilvēki vairāk sazinās un lieto mobilos tālruņus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vasarā, kad daudzi bauda atvaļinājumu, skolas vai studiju brīvlaiku, pieaug cilvēku savstarpējā saziņa un vairāk tiek lietots mobilais telefons, liecina LMT veiktais pētījums. 10% aptaujāto cilvēku atzina, ka vasarā viņi mobilo telefonu izmanto vairāk nekā citās sezonās. Īpaši komunikabli vasarā kļūst priekšapmaksas kartes lietotāji - 27% no lietotājiem pieaug saziņas apjoms.

«Vasarā cilvēki atpūšas no ikdienas pienākumiem, tādēļ viņi ir mazāk intensīvā saskarē ar līdzcilvēkiem nekā darba vai skolas laikā. Vienlaikus pieaugot brīvajam laikam, daudziem vēlme pēc saziņas ar citiem cilvēkiem kļūst lielāka. Ir arī ne mazums tādu, kuriem pieaug vientulības sajūta, un mobilā telefona sniegtās saziņas iespējas ir viens no veidiem, kā to mazināt, komunicējot ar citiem cilvēkiem attālināti – sazvanoties, sarakstoties sociālajos medijos,» aptaujas rezultātus skaidro sociālantropologs Roberts Ķīlis.

Visstraujāk saziņas apjoms pieaug jauniešiem vecumā no 15 līdz 24 gadiem un reģionu iedzīvotājiem, TVNET informēja LMT preses sekretāre Elīna Lidere. Kā liecina aptaujas rezultāti, vasarā mainās arī saziņas tematika. Tiem, kas mobilo tālruni vasaras periodā lieto vairāk, biežāk aktuāli ir tādi temati kā tikšanās ar draugiem un tuviniekiem (67%), brīvā laika un atpūtas ceļojumu plānošana (64%), pasākumu un festivālu apmeklējumu saskaņošana (42%) dažādu svinību plānošana (37%), saziņa ar bērniem (15%).

«LMT tīklā esam novērojuši, ka katru gadu tieši vasarā par trešdaļu palielinās jaunu priekšapmaksas sākuma komplektu lietotāju skaits. Arī šajā vasarā, kas neskopojas ar dzestrāku gaisu un lietu, jaunas LMT kartes nopirktas vairāk nekā citos gadalaikos. Viens no iemesliem tam noteikti ir arī bērnu un jauniešu došanās pie radiem uz laukiem vai vasaras nometnēm. Tāpat vasarā parasti arī aktīvāks darbs ārpus biroja, kā arī sezonālā darba plašākas iespējas. Šādos gadījumos ir ērti kaut vai īslaicīgi paņemt LMT karti, kas nodrošina praktiski visas tās pašas priekšrocības, ko pēcapmaksas pieslēgums,» skaidro LMT Biznesa vadības dienesta direktors Vīgants Radziņš.

Pētījums parāda, ka jaunieši vasarā jo īpaši aktīvāk lieto mobilo internetu un mobilās lietotnes. 17% aptaujāto jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem atzina, ka mobilo internetu vasarā lieto vairāk. Savukārt 10% vairāk zvana un sūta SMS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu