Ķīnas viedtelefonu tirgū Apple nokrities uz trešo vietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Divi Ķīnas viedtelefonu ražotāji šā gada otrajā ceturksnī nostūmuši ASV informācijas tehnoloģiju gigantu «Apple» līdz trešajai vietai pasaulē lielākajā viedtālruņu tirgū, pirmdien liecina tirgus izpētes uzņēmuma «Canalys» apkopotā informācija.

«Canalys» norāda, ka otrajā ceturksnī par lielāko viedtelefonu tirgotāju Ķīnā kļuvis uzņēmums «Xiaomi», kura tirgus daļa sasniegusi 15,9%.

Tam cieši seko Ķīnas telekomunikāciju sistēmu un aprīkojuma ražotājs «Huawei» ar 15,7% tirgus daļu, bet trešo vietu ieņem «Apple», kam seko Dienvidkorejas «Samsung» un Ķīnas «Vivo», taču dati par šo uzņēmumu tirgus daļām netiek norādīti.

«Canalys» veidotajā reitingā «Apple» šā gada pirmajā ceturksnī Ķīnas tirgū ieņēma pirmo vietu, un uzņēmums uz trešo pozīciju nokrities, neskatoties uz jaunāko viedtelefonu «iPhone 6» un «iPhone 6 Plus» laišanu tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu