Twitter akciju cena nokrītas līdz rekordzemam līmenim

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mikroblogošanas vietnes «Twitter» akciju cena pirmdien nokritās līdz visu laiku zemākajam līmenim saistībā ar bažām par uzņēmuma nepietiekamu izaugsmi, lai nodrošinātu tā dzīvotspēju.

«Twitter» akciju cena tirdzniecības sesijas noslēgumā pirmdien samazinājās par vairāk nekā 5% - līdz 29,25 dolāriem.

Tādējādi akciju cena sasniegusi tirdzniecības sesijas noslēguma zemāko līmeni kopš 2013.gada novembra, kad kompānija debitēja Ņujorkas fondu biržā.

Tomēr, neskatoties uz kritumu, akciju vērtība saglabājusies virs akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) noteiktās cenas 26 dolāru apmērā.

«Twitter» akciju cena samazinās jau kopš brīža, kad kompānijas vadītāji, pagājušajā nedēļā apspriežot jaunākos ceturkšņa finanšu rezultātus, norādīja, ka būs nepieciešams daudz laika, lai izveidotu pakalpojumu ar plašu lietotāju skaitu.

Pagājušajā nedēļā «Twitter» paziņoja, ka uzņēmuma zaudējumi šā gada otrajā ceturksnī veidoja 137 miljonus dolāru, bet pārdošanas apjoms palielinājās par 61% - līdz vairāk nekā 500 miljoniem dolāru.

Taču ziņas par gauso lietotāju skaita pieaugumu investoros radījušas jaunas bažas par uzņēmuma nākotni.

«Twitter» norādīja, ka aktīvo lietotāju skaits pasaulē otrajā ceturksnī veidoja 316 miljonus, kas ir vien par diviem miljoniem vairāk nekā pirmajā ceturksnī.

Savukārt lietotāju skaits ASV šajā periodā saglabājies nemainīgs.

Jau ziņots, ka, «Twitter» nespējot palielināt lietotāju skaitu, jūnijā no amata atkāpās tā izpilddirektors Diks Kostolo, kurš nodeva varu atpakaļ kompānijas līdzdibinātājam Džekam Dorsijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu