Intel prezentē Skylake procesorus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kompānija Intel oficiāli prezentējusi sestās paaudzes Intel Core procesorus, kas izstrādāti uz mikroarhitektūras Skylake bāzes.

Pirmos Intel prezentējuši Skylake-S procesorus Intel Core i7-6700K un Core i5-6600K, kas konstruēti 14 nanometru tehnoloģijā un paredzēti galda datoriem, ziņo Newsru.com.

Intel Skylake procesori atbalstīs DDR4 operatīvās atmiņas standartu, palīdzot tam izplatīties masveidā.

Intel Core i7-6700K procesoram ir četri kodoli, bet nominālā takts frekvence - 4 GHz (maksimāli 4,2 GHz). Trešā līmeņa kešatmiņas apjoms ir 8 MB. Procesors atbalsta arī Intel Hyper-Threading tehnoloģiju.

Intel Core i5-6600K tikmēr ir četru kodolu procesors ar 3,5 GHz takts frekvenci (maksimāli 3,9 GHz) un trešā līmeņa kešatmiņu 6 MB apjomā. Šis procesors Intel Hyper-Threading tehnoloģiju neatbalsta.

Paredzams, ka jaudīgākā procesora vairumtirdzniecības cena (abus procesorus esot plānots pārdot 1000 eksemplāru partijās) būs 350 ASV dolāru, savukārt mazāk jaudīgais i5 procesors maksāšot 243 dolārus. Tas ir attiecīgi 320 un 222 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu