Septembrī 157 izglītības iestādēs ieviesīs datorikas mācību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunajā mācību gadā 1.septembrī kopumā 157 izglītības iestādēs noritēs datorikas mācību satura aprobācija, trešdien preses konferencē informēja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

No šā gada 1.septembra tiks īstenots pilotprojekts mācību programmas «Datorika» aprobācijai, paredzot agrāku digitālo kompetenču attīstīšanu skolēniem.

Šā gada maijā IZM un Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju izstrādāja piecas mācību programmu paraugus digitālo kompetenču apguvei, tādējādi piesakot vienu no prioritātēm mācību satura pilnveidē un izvirzot to kā pirmo soli pakāpeniskai kompetencēs balstītā izglītības satura ieviešanai.

IZM uzsver, ka tās viena no lielākajām iecerēm ir jauna uz kompetencēm balstīta izglītības standarta izveide.

Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks trešdien preses konferencē sacīja, ka centrs uzsācis veidot jaunu izglītības standartu, tiks atlasītas skolas pilotprojektiem un veidotas darba grupas.

«Ceru, ka nākamajā gadā varēsim jau ziņot par pirmajiem sasniegumiem,» viņš pavēstīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu