Samsung vērsīsies tiesā pret Apple patentu strīdā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas tehnoloģiju milzis «Samsung» plāno vērsties ASV Augstākajā tiesā pret savu sāncensi «Apple» gadiem ilgušajā cīņā par patentu pārkāpumiem.

Tiesā prasība tiks iesniegta pēc tam, kad apelāciju tiesa atstāja spēkā Kalifornijas tiesas lēmumu, ka «Samsung» ir pārkāpis patenta tiesības un kompānijai ir jāmaksā «Apple» 930 miljoni ASV dolāru (842 miljoni eiro) par nodarītajiem zaudējumiem.

Prasībā «būs vismaz divi būtiski jautājumi par dizaina patenta saistībām un zaudējumiem». Plānots, ka tā tiks iesniegta līdz novembrim, liecina tiesas dokumenti.

Lielākā daļa prasību, kas tiek iesniegtas ASV Augstākajā tiesā nemaz netiek pieņemtas izskatīšanai.

«Samsung» nesen guva uzvaru pēc tam, kad tika dots rīkojums par zaudējumu daļas pārrēķinu, bet kompānijas padome ir lūgusi šo procesu apturēja saistībā ar prasību ASV Augstākajā tiesā.

Pārrēķins ietekmētu pat 382 miljonu ASV dolāru (367 miljonu eiro) izmaksu «Appple», ko tiesa piesprieda izmaksāt, jo secināja, ka Dienvidkorejas kompānija ir kaitējusi «Apple» tēlam, kopējot viedtālruņa «iPhone» dizaina iezīmes.

Daudzas tehnoloģiju kompānijas ir iesaistītas patentu strīdos visā pasaulē, bet «Apple» un «Samsung» lieta piesaista īpašu uzmanību, jo abas kompānijas ir viedtālruņu un datoru tirgus līderes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu